autor:

susu

» » Dulciuri diverse

Orez cu lapte si topping de portocale

Autor: susu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: susu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2016

Ingrediente
pentru orez : o cana cu orez de preferat cu bob rotund, o cana si 1/2 apa rece, 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie, 3 lg cu vf de zahar tos, 1 lgt coaja portocale, 1 lgt coaja lamaie, 3 cani si 1/2 lapte, sosul de portocale : 2 portocale medii, 100 gr zahar tos, scortisoara, esenta de rom sau vanilie, 1 lg unt, scortisoara. Bun si aromat

Dificultate: Redusa Timp: 40h

2 voturi

Mod de preparare

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de citrice. Cand incepe sa fiarba apa lasam orezul pentru 5-7 minute timp in care amestecam in el. Cand a expirat timpul inchidem focul si punem capac. Lasam sa absoarba apa care a mai ramas si intre timp punem pe foc laptele cu zaharul si amestecam sa se topeasca. Punem laptele fierbinte peste orez si amestecam continuu in el timp de vreo 20 de minute. Lasam sa fiarba la foc mic si cand e gata il punem boluri si preparam sosul. Daca il vreti mai apos il puneti imediat ce s-a fiert in castroane si nu-l mai lasati in oala sau mai adaugati inca 1/2 cana de lapte cald. Sosul : caramelizam 100 gr zahar, se pune untul si se stinge cu sucul de portocale. Punem esenta si scortisoara si fierbem sa scada sosul la jumatate. Se pune cate 2-3 lg de sos la fiecare portie.
Reteta de la http://www.gustos.ro/retete-culinare/cautare/orez-cu-lapte-si-topping-de-portocale/
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu lapte si topping de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte cu topping de portocale

Orez cu lapte cu topping de portocale

Orezul se pune la fiert cu apa rece. Cand da in clocot se fierbe 3 minute, amestecand , se stinge

8 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
prajitura cu fructe

prajitura cu fructe

ingredientele de mai sus se omogenizeaza f bine , afara de fructe. intr.o tava de tarta , tapetata

23 voturi    13 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40h

2 voturi

Ingrediente

  • pentru orez : o cana cu orez de preferat cu bob rotund
  • o cana si 1/2 apa rece
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 lg cu vf de zahar tos
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 3 cani si 1/2 lapte
  • sosul de portocale : 2 portocale medii
  • 100 gr zahar tos
  • scortisoara
  • esenta de rom sau vanilie
  • 1 lg unt
  • scortisoara. Bun si aromat

Raporteaza reteta

Retete
de susu
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata de orez cu legume si creveti

Salata de orez cu legume si creveti

Se pun la fiert 2 pahare de apa ( acelasi pahar cu care s-a masurat orezul) un praf de sare, si un

13 voturi    1 comentariu
1h
Salate reci
Salata indragostitilor

Salata indragostitilor

Taiati fructul de avocado in doua jumatati Curatati coaja si scoateti samburele Cu o lingura,

1 vot    0 comentarii
40 min
Salate reci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Un altfel de baclava