Orez cu lapte si topping de portocale

Timp pregatire
2400 minute
Complexitate
redusa
Orez cu lapte si topping de portocale

Ingrediente

  • pentru orez : o cana cu orez de preferat cu bob rotund
  • o cana si 1/2 apa rece
  • 2 lg zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 3 lg cu vf de zahar tos
  • 1 lgt coaja portocale
  • 1 lgt coaja lamaie
  • 3 cani si 1/2 lapte
  • sosul de portocale : 2 portocale medii
  • 100 gr zahar tos
  • scortisoara
  • esenta de rom sau vanilie
  • 1 lg unt
  • scortisoara. Bun si aromat

Mod de preparare

Masuram cantitatile cu aceeasi cana. Punem orezul nespalat sa fiarba impreuna cu apa si coaja de citrice. Cand incepe sa fiarba apa lasam orezul pentru 5-7 minute timp in care amestecam in el. Cand a expirat timpul inchidem focul si punem capac. Lasam sa absoarba apa care a mai ramas si intre timp punem pe foc laptele cu zaharul si amestecam sa se topeasca. Punem laptele fierbinte peste orez si amestecam continuu in el timp de vreo 20 de minute. Lasam sa fiarba la foc mic si cand e gata il punem boluri si preparam sosul. Daca il vreti mai apos il puneti imediat ce s-a fiert in castroane si nu-l mai lasati in oala sau mai adaugati inca 1/2 cana de lapte cald. Sosul : caramelizam 100 gr zahar, se pune untul si se stinge cu sucul de portocale. Punem esenta si scortisoara si fierbem sa scada sosul la jumatate. Se pune cate 2-3 lg de sos la fiecare portie.

Reteta de la http://www.gustos.ro/retete-culinare/cautare/orez-cu-lapte-si-topping-de-portocale/

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure