Orez cu ou prajit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez cu ou prajit

Ingrediente

  • Ingrediente pentru a servi 4 persoane:
  • - 300-400gr orez fiert,
  • - 4linguri de sos de stridii,
  • - 2 linguri de sos de soya,
  • - doua oua batute,
  • - 4-6 linguri de ulei,
  • - un morcov mic dat prin razatoare sau taiat taietei foarte subtiri,
  • - 4 linguri de mazare proaspata, congelata, sau conservata,
  • - o ciapa verde, taiata bucati de cca2cm.
  • - 2 catei de usturoi bine tocati,
  • - sare, chiper alb sau negru.

Mod de preparare

- Se pune putin ulei in WOK(tigaie chineezeasca cu fundul rotund), si se pun oule batute, se amesteca foarte rapid si in acelasi timp se rup oule pentru a se forma bucati subtiri si lungi.

- Se da oul gait intr-o parte a tigaii si la mijloc se adauga olt strop de ulei urmat de usturoiul tocat si orez, se amesteca foarte bine pina totul e bine amestecat.

- Se pune mazarea, morcovul, ciapa verde si se amesteca bine.

- Se adauga sosurile si se sareaza, chipareaza, se amesteca bine dupa care se serveste, se poate servi cu pui sau cu peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise