autor:

mihai

» » Mancaruri cu peste

Orez cu peste (Peixe com arroz)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 decembrie 2010

Ingrediente
1 pahar orez, 300g bucatele de peste, 3 catei de usturoi, 1 leg. sparanghel, o jumatate ardel verde, o jumatate ardel rosu, o leg. patrunjel verde, 4 linguri ulei de masline, 1 lingurita curry (sofran de india), piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Spalam legumele si taiem in bucati potrivite, taiem in cuburi carnea curata fara pielita si oase de la somon si cod. Intr-o cratita punem usturoiul taiat marunt in uleiul incins si rumenim 30 secunde dupa care adaugam bucatile de ardei si sparanghel si rumenim 2-3min. amestecand de cateva ori. Punem paharul de orez (am pus orez ce nu se lipeste si nu e nevoie sa stea in apa), amestecam timp de 1min. adaugam 3 pahare de apa fiarta, curry si lasam sa fiarba 10min. la foc mediu cu capac. Dupa cele 10min. adaugam carnea de peste, patrunjel tocat nu prea marunt, sare si piper dupa gust si mai lasam 2min. amestecand usor din cand in cand. Tragem cratita de pe foc si mai lasam sa se odihneasca 5 min. cu capacul pus. Se serveste cu un pahar de vin demisec alb rece. Aceasta reteta este tipica portrugheza si se serveste de foarte multe ori cand sunt musafiri la masa. Bineinteles ca aceasta reteta e una din zeci sau chiar sute de retete specifice din peste cu orez ce se prepara in Portugalia. Celor care le place picant poate adauga cateva picaturi de Tobasco. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu peste (Peixe com arroz)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Pangasius cu vinete si sos de iaurt

Fileul de pangasius se taie bucatele, se sareaza, se pipereaza si se lasa o jumatate de ora la frigider. Vanata

5 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Bombay Curry (tocanita de peste) - Bucataria Indiei Orientale

Calim ceapa maruntita in ulei incins, adaugam usturoiul pisat, ardeii iuti tocati si garam masala

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    buna si rapida.

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    Trebuie să fie tare bună! N-am mai gătit orez şi peşte la un loc,dar o voi încerca.Bravo! Nu-mi place sparanghelul! Pot fără sau înlocuiesc cu altceva?

  • mimi

    mimi (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2010

    Foarte bunnnnnnnnnnnn!!!!!!!!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Interesanta combinatia si arata bine. i-mi place si mie ca orezul sa fie colorat sa contina cat mai multe legume dar si peste asa cum ai facut tu. Merita incercat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Super!***** Armonie de arome si culori.......

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

      Va multumesc! E o mancare usoara si gustoasa.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Vai, ce fain arată. Îmi place combinaţia, e veselă!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Delicios!!! eu sunt fan piri piri, mi/ai facut pofta, mai ales cu sticla de Casal Garcia

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      Desii nu ma omor cu pestele,imi place combinatia pe care ai facut-o.Felicitari.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2010

      interesanta reteta trebuie sa fac si eu.Bravo!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar orez
  • 300g bucatele de peste
  • 3 catei de usturoi
  • 1 leg. sparanghel
  • o jumatate ardel verde
  • o jumatate ardel rosu
  • o leg. patrunjel verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita curry (sofran de india)
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

mira (Chef de cuisine)

buna si rapida.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Somon la cuptor