Orez cu pui

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-2 piept de pui
  • orez lung
  • ardei verde
  • ceapa
  • colorant alimentar(galben)
  • mazare (congelata sau in conserva)
  • porumb dulce (in conserva sau congelat)
  • 2 morcovi
  • sare

Mod de preparare

Pieptul de pui se fierbe cu morcovul curatat si taiat in lungime plus mazarea si porumbul, daca sunt congelate. In apa se adauga sare si un varf de cutit de colorant alimentar. Orezul se spala si se pune la fiert cu putin colorant alimentar (la 1 cana de orez 2 de apa) cu sare si 2 linguri de ulei. Cand apa a sczut aproape de tot se cobara focul la minim si se acopera orezul cu o folie de aluminiu si un capac. Dupa 10-12min se descopera si se adauga alta lingura de ulei si se amesteca. Se acopera iar si se mai lasa 10-15 min. Cand pieptul este fiert, se scoate din apa cu morcovii daca sunt fierti si mazarea si porumbul. Morcovii se toaca marunt cubulete, iar pieptul se desface in parti fine tip lianas(fasii). Intr-o tigaie se incalzeste ulei si se adauga ceapa taiata solzi de peste, ardeiul in rondele, morcovul, mazarea si porumbul totul se lasa sa se caleasca putin. Cand s-a imuiat ceapa, se adauga pieptul de pui desfacut. Se invarte de cateva ori 2-3 min si totul se toarna peste orez. Se amesteca totul si se mai adauga sare daca este nevoie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise