autor:

raluka

» » Mancaruri cu peste

Orez cu sepie

Autor: raluka (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: raluka (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2010

Ingrediente
2 ardei verzi, 2 rosii, 500gr sepie, 3 catei de usturoi, 400gr orez cu bobul lung, 1,200ml supa de peste(in lipsa,apa), un praf boia dulce,sare,piper, sofran, 4-5 fire de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se curata sepia,(i se scoate ciocul negru si se spala putin cu apa)se taie in bucatele si se amesteca impreuna cu 2 catei de usturoi tocati marunt si patrunjelul tocat.Se pastreaza la frigider pana se pregatesc celelalte ingrediente.Se curata ardeii si se taie in feliute micute si subtiri.Rosiile si usturoiul se toaca marunt.In cratita in care urmeaza sa preparam reteta(mai mare si destul de adanca) se pune putin ulei la incins si se calesc ardeii impreuna cu usturoiul tocat(vreo 5 min).Intre timp spalam orezul(in vreo 3 ape) si il pastram pentru final.Punem supa de peste pe foc pana da in clocot o data si se da deoparte.Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si la foc iute se caleste sepia pana prinde putina culoare.Se adauga rosiile,boiaua dulce,se amesteca totul vreo 2 min. si se pune peste ardei.Se calesc toate ingredientele 2,3min si se adauga orezul.Se amesteca bine,se pune supa,un praf de sofran,se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit vreo 10 min. dupa care se da focul mai mic si se mai fierbe 10-15 min.(pana ce orezul s-a fiert).Se serveste cald.POFTA BUNA!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sepie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Orez cu negru de sepie

Orez cu negru de sepie

Intr-o cratita, incalziti uleiul si caliti ceapa taiata julien si catei de usturoi intregi zdorobiti,

5 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou prajit

Macrou prajit

Decongelam macroul, il spalam si-l uscam in prosop de hartie.Stoarcem zeama de lamaie peste peste

4 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Luana

    Luana (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2010

    Ceva asemanator fac si eu;e delicioasa.Merita incercata!

  • raluka

    raluka (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Va multumesc pentru aprecieri!Dupa creveti,pentru mine sepia e cel mai bun fruct de mare si se poate gati in multe feluri.Sincera sa fiu nu am fiert-o niciodata.De fiecare data am preparat-o in tigaie la foc iute cu foarte putin ulei si amestecata cu 2,3 catei de usturoi tocat si patrunjel. .Trebuie sa se rumeneasca putin pe deasupra si sa ramana suculenta pe dinauntru. De aici poti sa o prepari cu cartofi,cu orez,in salata de fructe de mare....etc.Hmmm...mi-a venit apa in gura...:)E delicioasa trebuie sa incerci.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

    Cu fructe de mare...yumi,yumi, cu siguranta e un deliciu.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 noiembrie 2010

      Aratã bine!!!

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

      Sepie sa fiu sincera nu am mancat niciodata si nu stiu ce gust are spunemi te rog cum e la gust si daca ramane frageta dupa fierbere ? ms. Arata f bine si de aceea te intreb sa stiu cum e dupa ce o prepari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 2 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 500gr sepie
  • 3 catei de usturoi
  • 400gr orez cu bobul lung
  • 1,200ml supa de peste(in lipsa,apa)
  • un praf boia dulce,sare,piper
  • sofran
  • 4-5 fire de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de raluka
chiftelute

chiftelute

In primu rand se toaca marunt celpele,cartoful si usturoiul.(eu le-am tocat cu robotul de bucatarie

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui chinezesc (cu orez)

Pui chinezesc (cu orez)

Este o reteta chinezeasca usor modificata de mine; mai rapid si mai usor de preparat.Inainte de toate

18 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole batuta

Fasole batuta

Intr-o tigaie punem suficient ulei la incins(1deget) si adaugam ceapa taiata solzisori.O lasam sa

7 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive

Luana (Chef de cuisine)

Ceva asemanator fac si eu;e delicioasa.Merita incercata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Pastrav in crusta de pesmet