Se spala foarte bine sfecla si se pune la fiert.Dupa ce a fiert se curata foarte usor .Se toaca cubulete mai mari.Eu din criza de timp am cumparat deja fiarta sfecla si sincer era foarte urata cea proaspata.
Se toaca ceapa marunt , la fel si patrunjelul.
Intr-o tigaie mai mare sau o cratita de 2l este suficienta ca marime , se pune uleiul ceapa si apoi orezul .Invartim circa 3-4 minute cu lingura ,pentru a absorbii uleiul.Apoi punem cele 2 cani de apa in care am dizolvat praful de legume si sfecla cubulete. Acoperim cu capacul, lasam la foc mic cam 20 de minute sa fiarba. Gustam daca mai este nevoie sa potrivim de sare si punem patrunjelul.
Se serveste cu salata sau ca garnitura la friptura .
Eu il prefer asa in zilele de post. L-am servit cu ridichi si sos balsamic.
Pofat buna .

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii