autor:

sorina gabriela

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez cu sfecla rosie

Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorina gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 martie 2011

Ingrediente
pentru 2 porti, 200g orez Basmati(sau din cel cu bobul lung,chiar daca pe pachet nu scrie Basmati), 2 bucati sfecla rosie de dimensiuni medii,sau o bucata mai mare, o ceapa, patrujel verde cat de mult(o legatura mare sau 2 mai mici), 2 cani de apa, 2 lingurite supa baza de legume sau vegeta, 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Se spala foarte bine sfecla si se pune la fiert.Dupa ce a fiert se curata foarte usor .Se toaca cubulete mai mari.Eu din criza de timp am cumparat deja fiarta sfecla si sincer era foarte urata cea proaspata.
Se toaca ceapa marunt , la fel si patrunjelul.
Intr-o tigaie mai mare sau o cratita de 2l este suficienta ca marime , se pune uleiul ceapa si apoi orezul .Invartim circa 3-4 minute cu lingura ,pentru a absorbii uleiul.Apoi punem cele 2 cani de apa in care am dizolvat praful de legume si sfecla cubulete. Acoperim cu capacul, lasam la foc mic cam 20 de minute sa fiarba. Gustam daca mai este nevoie sa potrivim de sare si punem patrunjelul.
Se serveste cu salata sau ca garnitura la friptura .
Eu il prefer asa in zilele de post. L-am servit cu ridichi si sos balsamic.
Pofat buna .
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mancare de orez cu sfecla rosie

Mancare de orez cu sfecla rosie

Incepeti cu sfecla, pe care o fierbeti sau o coaceti in cuptor. Eu am ales varianta-fiert: sfecla

7 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu sfecla rosie

Orez cu sfecla rosie

Spalam orezul si-l punem la fiert cu un praf de sare, unul de piper si 1 lingurita ulei. Dam pe razatoarea

16 voturi    6 comentarii
30 min
Aperitive

  • 3 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    E foarte gustos orezul in combinatie cu sfecla, si eu am facut, dar imi place foarte mult si prezentarea...Felicitari ! *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Hmmm...ce bine arata!

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 17 martie 2011

    Foarte sanatoasa papitza asta ! Oare daca fac papa si sotul meu ? :)))) Ca el numai carne si oua prajite vrea :))))))))))) Sorina, spune-mi, te rog, cum se face acest sos balsamic, sau se cumpara ??? Multumesc ! :* :* :*

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 porti
  • 200g orez Basmati(sau din cel cu bobul lung,chiar daca pe pachet nu scrie Basmati)
  • 2 bucati sfecla rosie de dimensiuni medii,sau o bucata mai mare
  • o ceapa
  • patrujel verde cat de mult(o legatura mare sau 2 mai mici)
  • 2 cani de apa
  • 2 lingurite supa baza de legume sau vegeta
  • 2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de sorina gabriela
Pui bine ametit

Pui bine ametit

Se spala bine puiul , se sterge cu un servet. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele si

6 voturi    9 comentarii
1h 40 min
Fripturi
Vinete si dovlecei gratin

Vinete si dovlecei gratin

Se spala vanata si dovlecei, se curata de coaja(un rand da , unul nu),se taie rondele nu prea groase

88 voturi    36 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Präjitura integrala cu visine

Präjitura integrala cu visine

Se pun visinile intr-o strecuratoare la scurs. Dupa ce sunt bine scurse se dau prin amidon si se

9 voturi    7 comentarii
50 min
Prajituri

Lia Maria (Chef de cuisine)

E foarte gustos orezul in combinatie cu sfecla, si eu am facut, dar imi place foarte mult si prezentarea...Felicitari ! *****

Retete

din Retete vegetariene

Legume la cuptor Legume la cuptor

Fierbem broccoli. Taiem ceapa felii, dovlecelul il taiem in bucati mai mari si rosiile le lasam intregi sau le puteti taia in 2. Dupa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spanac pe pat de mamaliga Spanac pe pat de mamaliga

Pregatim mamaliga (pentru mamaliga nu am masurat cantitatile folosite). O puteti face dupa gustul vostru. Nu trebuie sa fie foarte moale. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Inghetata vegana