autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
3 lingurite unt, 1/2 ceasca seminte de pin, 1 ceasca orez basmati, 1/2 ceasca ceapa rosie tocata, 1/1/2 ceasca apa, 2 linguri stafide galbene, 1 lingurita zahar (optional), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita sofran, 1/4 lingurita cardamom pisat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste 1 lingurita de unt in tigaie si se adauga semintele de pin ,amestecind pina devin aurii;se lasa sa se raceasca.

In restul de unt se prajeste usor ceapa cam 5 min.; se adauga orezul amestecind continu (cam 2 min). Se adauga apa, stafidele, zaharul, sarea, sofranul si cardamomul. Se fierbe avind grija sa reducem focul si sa acoperim vasul, pina orezul s-a muiat (cam 20 min).

Se ia de pe foc si se lasa deoparte cam 10 min.

Se pune pe platou si se presara deasupra nucile prajite.

Este un orez bun pentru carne de miel la cuptor, cu pui sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite unt
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1 ceasca orez basmati
  • 1/2 ceasca ceapa rosie tocata
  • 1/1/2 ceasca apa
  • 2 linguri stafide galbene
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 lingurita cardamom pisat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

7 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulyas de cartofi cu legume