autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
3 lingurite unt, 1/2 ceasca seminte de pin, 1 ceasca orez basmati, 1/2 ceasca ceapa rosie tocata, 1/1/2 ceasca apa, 2 linguri stafide galbene, 1 lingurita zahar (optional), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita sofran, 1/4 lingurita cardamom pisat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste 1 lingurita de unt in tigaie si se adauga semintele de pin ,amestecind pina devin aurii;se lasa sa se raceasca.

In restul de unt se prajeste usor ceapa cam 5 min.; se adauga orezul amestecind continu (cam 2 min). Se adauga apa, stafidele, zaharul, sarea, sofranul si cardamomul. Se fierbe avind grija sa reducem focul si sa acoperim vasul, pina orezul s-a muiat (cam 20 min).

Se ia de pe foc si se lasa deoparte cam 10 min.

Se pune pe platou si se presara deasupra nucile prajite.

Este un orez bun pentru carne de miel la cuptor, cu pui sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
LASAGNE CU SPANAC

LASAGNE CU SPANAC

Un recipient destul de incapator si rezistent la temperaturi inalte,se unge cu grasime si se tapeteaza

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene
Budinca de clatite cu spanac

Budinca de clatite cu spanac

Spanacul se fierbe in lapte si se amesteca cu putina ceapa tocata marunt,sare si piper. Dupa ce

32 voturi    12 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite unt
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1 ceasca orez basmati
  • 1/2 ceasca ceapa rosie tocata
  • 1/1/2 ceasca apa
  • 2 linguri stafide galbene
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 lingurita cardamom pisat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Lasagna cu vinete