autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
3 lingurite unt, 1/2 ceasca seminte de pin, 1 ceasca orez basmati, 1/2 ceasca ceapa rosie tocata, 1/1/2 ceasca apa, 2 linguri stafide galbene, 1 lingurita zahar (optional), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita sofran, 1/4 lingurita cardamom pisat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste 1 lingurita de unt in tigaie si se adauga semintele de pin ,amestecind pina devin aurii;se lasa sa se raceasca.

In restul de unt se prajeste usor ceapa cam 5 min.; se adauga orezul amestecind continu (cam 2 min). Se adauga apa, stafidele, zaharul, sarea, sofranul si cardamomul. Se fierbe avind grija sa reducem focul si sa acoperim vasul, pina orezul s-a muiat (cam 20 min).

Se ia de pe foc si se lasa deoparte cam 10 min.

Se pune pe platou si se presara deasupra nucile prajite.

Este un orez bun pentru carne de miel la cuptor, cu pui sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se caleste in ulei ceapa impreuna cu morcovul si ardeiul. Ciupercile se taie marunt si se adauga

29 voturi    13 comentarii
1h
Retete vegetariene

"Fried brinjal"-Vinete calite:reteta sri lankeza

Vinetele se spala , se taie in rondele subtiri si se usuca folosind un prosop de bucatarie. Se adauga

12 voturi    4 comentarii
45 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite unt
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1 ceasca orez basmati
  • 1/2 ceasca ceapa rosie tocata
  • 1/1/2 ceasca apa
  • 2 linguri stafide galbene
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 lingurita cardamom pisat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

28 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri pizza