autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2009

Ingrediente
3 lingurite unt, 1/2 ceasca seminte de pin, 1 ceasca orez basmati, 1/2 ceasca ceapa rosie tocata, 1/1/2 ceasca apa, 2 linguri stafide galbene, 1 lingurita zahar (optional), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita sofran, 1/4 lingurita cardamom pisat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se topeste 1 lingurita de unt in tigaie si se adauga semintele de pin ,amestecind pina devin aurii;se lasa sa se raceasca.

In restul de unt se prajeste usor ceapa cam 5 min.; se adauga orezul amestecind continu (cam 2 min). Se adauga apa, stafidele, zaharul, sarea, sofranul si cardamomul. Se fierbe avind grija sa reducem focul si sa acoperim vasul, pina orezul s-a muiat (cam 20 min).

Se ia de pe foc si se lasa deoparte cam 10 min.

Se pune pe platou si se presara deasupra nucile prajite.

Este un orez bun pentru carne de miel la cuptor, cu pui sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran si cardamom - este garnitura la diferite tipuri de preparate cu carne sau peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

Paste integrale cu masline si seminte de dovleac

Eu sunt indragostita de aceasta reteta. E o explozie de arome. In timp ce pastele fierb, se pregateste

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Sufleu de morcovi cu dovlecel

Sufleu de morcovi cu dovlecel

1. Se incinge cuptorul la 200ᵒC.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau

5 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 lingurite unt
  • 1/2 ceasca seminte de pin
  • 1 ceasca orez basmati
  • 1/2 ceasca ceapa rosie tocata
  • 1/1/2 ceasca apa
  • 2 linguri stafide galbene
  • 1 lingurita zahar (optional)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita sofran
  • 1/4 lingurita cardamom pisat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciuperci Ornamentale