Orez de Post

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Orez de Post

Ingrediente

  • 300 gr de orez, 500 ml supa de legume (cu vegeta)
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 100-150 gr de ceapa
  • 150 gr de ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 rosii taiate
  • 1 morcov, 1 ardei, 20 ml vin alb
  • ulei, sare, boia,unt
  • Pentru dessign: 4-5 rosii chery
  • Salata verde

Mod de preparare

Se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume (vegeta) in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste orezul calit cu ceapa, se lasa sa fiarba cu capacul pus 10 minute pe foc pana se umfla orezul, se sareaza si pipereaza, dupa gust, dupa care se pune in cuptor alte 15-20 de minute, se poate adauga si 20 ml de vin alb si cimbru pentru un gust deosebit. Se va incerca daca este facut, trebuie sa aiba o consintenta frumosa si gust delicioas, daca nu este facut se mai lasa la cuptor.

Separat calim legumele se adauga ardeiul si vanata se lasa un pic dupa care se adauga dovlecelul(se spala bine dar se lasa cu coaja) si ciupercile aproape de sfarsit se agauga si usturoiul, cimbru si un pic de boia.

Se fierbe un morcov potrivit, cand este fiert se soteaza in 20-30 gr de unt.

Se aranjeaza pe frunze de salata, de jur imprejurul orezului se pun legumele, morcovul se aseaza in varf, se pun si rosiile cherry intregi si se serveste, daca nu era de post se putea rade parmezan cam 150 gr.

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise