autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez de Post

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
300 gr de orez, 500 ml supa de legume (cu vegeta), 1 dovlecel, 1 vanata, 100-150 gr de ceapa, 150 gr de ciuperci, 2-3 catei de usturoi, 2-3 rosii taiate, 1 morcov, 1 ardei, 20 ml vin alb, ulei, sare, boia,unt, , Pentru dessign: 4-5 rosii chery, Salata verde

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

28 voturi

Mod de preparare

Se caleste ceapa, dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume (vegeta) in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste orezul calit cu ceapa, se lasa sa fiarba cu capacul pus 10 minute pe foc pana se umfla orezul, se sareaza si pipereaza, dupa gust, dupa care se pune in cuptor alte 15-20 de minute, se poate adauga si 20 ml de vin alb si cimbru pentru un gust deosebit. Se va incerca daca este facut, trebuie sa aiba o consintenta frumosa si gust delicioas, daca nu este facut se mai lasa la cuptor.

Separat calim legumele se adauga ardeiul si vanata se lasa un pic dupa care se adauga dovlecelul(se spala bine dar se lasa cu coaja) si ciupercile aproape de sfarsit se agauga si usturoiul, cimbru si un pic de boia.

Se fierbe un morcov potrivit, cand este fiert se soteaza in 20-30 gr de unt.

Se aranjeaza pe frunze de salata, de jur imprejurul orezului se pun legumele, morcovul se aseaza in varf, se pun si rosiile cherry intregi si se serveste, daca nu era de post se putea rade parmezan cam 150 gr.


www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de Post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tocana de vinete cu orez ( de post )

Tocana de vinete cu orez ( de post )

Se toaca ceapa, ardeiul si vinete cu coaja si pe pun la calit in ulei. Dupa ce se fac auri la culoare

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de orez de post

Mancare de orez de post

Se caleste ceapa in 2 linguri de ulei.Se adauga morcovele taiat rondele si ardeiul taiat feliute

11 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    maria mihalache , 01 decembrie 2009

    Bun,bun,bun.....................

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

    Arata groyav.Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      O mancare buna in post si nu numai...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009

      E o mancare usoara si gustoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

      Cred ca iese bun oricum, dar pt post, sigur, nu folosim unt.

    • Nicoleta Mariana Sandulache

      Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      in loc de unt SE PUNE margarina vegetala Multumesc pentru sesizare

    • Fara foto

      ionela , 28 martie 2009

      Fiind de post nu se pune unt.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

28 voturi

Ingrediente

  • 300 gr de orez
  • 500 ml supa de legume (cu vegeta)
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 100-150 gr de ceapa
  • 150 gr de ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 rosii taiate
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 20 ml vin alb
  • ulei
  • sare
  • boia,unt
  • Pentru dessign: 4-5 rosii chery
  • Salata verde

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Retete vegetariene

Fasole galbena cu legume Fasole galbena cu legume

In vasul cu ulei si 2 cesti cu apa se pun ceapa taiata marunt, morcovul rondele si dovlecelul cubulete; dupa ce s-au inmuiat putin,

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii de post de la bloggeri
Ciorba de vara cu dovlecel Ciorba de vara cu dovlecel

Se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se curata si se cresteaza in doua. Telina se curata si se spala. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ardei kapia umpluti cu branza de vaci si mascarpone