Ingrediente
12 oua fierte, 300 gr pate de ficat de pui, 200 gr unt, 1 lingura mustar, 3 linguri turmenic, 1 l apa fiarta, , boabe de piper pentru ochi, morcov pentru cioc, frunze de ceapa verde si ridichi pentru decor
Dificultate: Medie | Timp: 2h
2 voturi
Mod de preparare
Scoatem ouale din apa cu turmenic si le limpezim in apa rece, dupa care le stergem usor. Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte ascutit, taiem in zig-zag, in partea ascutita a oului. Scoatem cu mare grija capacelul si apoi galbenusul.
Pateul de pui se amesteca bine cu untul moale si mustarul. Galbenusurile trecute prin sita, se adauga in compozitia de pateu si unt. Cu aceasta compozitie umplem ouale, asezam capacelele si cu boabele de piper, facem ochisorii, iar din mici triunghiuri de morcov, facem cioculetele. Restul de pasta o punem pe platou. Asezam puisorii si decoram cu frunze de ceapa si ridichi.