Oua umplute - colorate in turmenic

In apa fiarta, adaugam turmenicul.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Oua umplute - colorate in turmenic

Ingrediente

  • 12 oua fierte
  • 300 gr pate de ficat de pui
  • 200 gr unt
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri turmenic
  • 1 l apa fiarta
  • boabe de piper pentru ochi
  • morcov pentru cioc
  • frunze de ceapa verde si ridichi pentru decor

Mod de preparare

In apa fiarta, adaugam turmenicul. In apa, adaugam ouale si le lasam aproximativ 30 minute, pana cand capata o culoare galbuie.

Scoatem ouale din apa cu turmenic si le limpezim in apa rece, dupa care le stergem usor. Cu ajutorul unui cutit cu varful foarte ascutit, taiem in zig-zag, in partea ascutita a oului. Scoatem cu mare grija capacelul si apoi galbenusul.

Pateul de pui se amesteca bine cu untul moale si mustarul. Galbenusurile trecute prin sita, se adauga in compozitia de pateu si unt. Cu aceasta compozitie umplem ouale, asezam capacelele si cu boabele de piper, facem ochisorii, iar din mici triunghiuri de morcov, facem cioculetele. Restul de pasta o punem pe platou. Asezam puisorii si decoram cu frunze de ceapa si ridichi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura