autor:

mihai

» » Aperitive

Oua verzi (Ovos verdes)

Autor: mihai (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mihai (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
16 oua, 7 linguri faina alba, 6 linguri otet, 4 linguri de ulei de masline, 1 lingurita praf de usturoi, 1 leg. patrunjel verde, ulei(cca.750ml), piper si sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

23 voturi

Mod de preparare

Fierbem bine 10 oua le racim si decojim. In timp ce fierbem ouale, celelalte 6 oua le batem cu faina, patrunjel tocat fin, piper si sare dupa gust pana se face ca o crema mai grosuta. Cele 10 oua decojite le taiem pe lungime in doua, scoatem cu grija galbenusurile le punem intr-un castronas si facem o pasta impreuna cu otetul, uleiul de masline, praful de usturoi, piper si sare dupa gust. Umplem jumatatile de oua cu aceasta pasta dupa care trecem prin maia si le prajim intr-o craticioara cu ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe o hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. In Portugalia se servesc atat calde cat si reci ca aperitiv. Ei numesc oua verzi aceasta reteta deoarece pun mult patrunjel in maiaua de oua cu faina, cu cit intra mai mult patrunjel cu atat mai verzi vor fi. Va urez pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua verzi (Ovos verdes)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

LIPIE LIBANEZA UMPLUTA

Lipia se unge cu ketchup, se prajesc cateva feliute de salam, se toarna ouale batute cu sare, piper

9 voturi    5 comentarii
10 min
Aperitive cu oua
Omleta consistenta

Omleta consistenta

Batem ouale bine intr-un castron si adaugam sare dupa gust, casul de oaie ras cu razatoarea mare

1 vot    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ducu Elena , 13 mai 2015

    apetisant

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Bun ...foarte bun ! Trebuie incercat ...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2010

    Delicioase!!! am sa fac si eu . Sarbatori frumoase va dorim.Boas Festas!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2010

      multumim pentru comentariile voastre!

    • Elga89

      Elga89 (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2010

      Ce bine arata! Trebuie neaparat sa incerc si eu. Multumesc pentru reteta - 5 stele!

    • danutza

      danutza (Chef de cuisine) , 19 decembrie 2010

      Foarte interesant! Am să încerc şi eu.Îmi place tare mult cum arată.Este o variantă mai altfel a tradiţionalelor ouă umplute,de care sincer m-am cam săturat. Felicitări,Mihai! Aştept şi o reţetă mai specială de Crăciun din partea potrugheză a familiei. Toate cele bune!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Delicioase si inedite!*****

    • Luana

      Luana (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2010

      Cred c-am sa le incerc si eu,ma tenteaza.Felicitari!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

      Interesant mod de a pregăti ouăle!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2010

      yami yami...ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

23 voturi

Ingrediente

  • 16 oua
  • 7 linguri faina alba
  • 6 linguri otet
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 leg. patrunjel verde
  • ulei(cca.750ml)
  • piper si sare

Raporteaza reteta

Retete
de mihai
Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Supa crema de fasole (Sopa creme de feijao)

Punem intr-o oala sau cratita mai adanca la prajit usturoiul putin sfaramat in untul amestecat cu

26 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Somon la gratar cu legume la abur (grilled salmon with steamed vegetables)

Cartofii se spala, se taie in doua si se lasa in coarja. Morcovii si ciupercile se spala si se lasa

19 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Mousse de piersici ( Musse de pessegos )

Punem albusurile intr-un lighean si galbenusurile intr-o cratita. Batem galbenusurile, punem zaharul,

16 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Spume si creme dulci

Sidy (Chef de cuisine)

Bun ...foarte bun ! Trebuie incercat ...

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Cina rapida