Fierbem bine 10 oua le racim si decojim. In timp ce fierbem ouale, celelalte 6 oua le batem cu faina, patrunjel tocat fin, piper si sare dupa gust pana se face ca o crema mai grosuta. Cele 10 oua decojite le taiem pe lungime in doua, scoatem cu grija galbenusurile le punem intr-un castronas si facem o pasta impreuna cu otetul, uleiul de masline, praful de usturoi, piper si sare dupa gust. Umplem jumatatile de oua cu aceasta pasta dupa care trecem prin maia si le prajim intr-o craticioara cu ulei pana se rumenesc. Le scoatem pe o hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. In Portugalia se servesc atat calde cat si reci ca aperitiv. Ei numesc oua verzi aceasta reteta deoarece pun mult patrunjel in maiaua de oua cu faina, cu cit intra mai mult patrunjel cu atat mai verzi vor fi. Va urez pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii