autor:

adriana gherman

» » Prajituri

Pătrate cu portocale

Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adriana gherman (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 200 g faina, - 380 g zahar, - 225 g unt moale, - 4 oua, - un praf de sare, - 10 ml extract de portocale, - coaja rasa de la o portocala mare, Ingrediente pentru crema de portocale:, - 225 g crema Mascaprone, - 50 g unt moale, - 300 g zahar pudra, - 10 ml suc de portocale, - coaja rasa de la o portocala

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se pun ingredientele uscate: faina, zaharul si sarea in robotul de bucatarie si se amesteca bine. Se adauga untul taiat cubulete, iar dupa ce acesta s-a integrat bine in faina, se adauga ouale intregi, continuand amestecarea la viteza foarte mare, rezultand o spuma omogena , moment in care se adauga extractul si coaja de portocala, se continua amestecarea; compozitia se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace intre 30 si 40 minute.

Crema se prepara astfel: se amesteca crema de branza cu untul (aveti grija ca cele doua ingrediente sa aiba aceeasi temperatura) ; se adauga treptat zaharul pudra, sucul si coaja de portocala. Se da la rece. Se intinde crema peste blatul rece. Se taie blatul in patrate. Mie mi-au iesit 15 patratele. Peste fiecare se pune cate o jumatate de felie de portocala. Se dau la rece pentru cateva ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pătrate cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Negreasa cu nuca

Negreasa cu nuca

1) Tai ciocolata bucati si o topesti pe aburi, adaugi untul, putin cate putin , si amesteci oana,

10 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Delicioase desigur, imi place combinatia mascarpone-portocale.

  • Fara foto

    Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    cred ca sunt delicioase.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

    Arata foarte bine, cred ca au fost tare gustoase.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 g faina
  • - 380 g zahar
  • - 225 g unt moale
  • - 4 oua
  • - un praf de sare
  • - 10 ml extract de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala mare
  • Ingrediente pentru crema de portocale:
  • - 225 g crema Mascaprone
  • - 50 g unt moale
  • - 300 g zahar pudra
  • - 10 ml suc de portocale
  • - coaja rasa de la o portocala

Raporteaza reteta

Retete
de adriana gherman
Prajitura cu nuci si crema de cafea

Prajitura cu nuci si crema de cafea

Mod de preparare: Blat - Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Cand acestea se tin bine pe

14 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
PRAJITURA  "CADET"

PRAJITURA "CADET"

Preparare blat: Se freaca galbenusurile cu zahărul pana ce acestea işi dubleaza volumul. Se

7 voturi    8 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura " Inghetata falsa "

Prajitura " Inghetata falsa "

Mod de preparare: Pentru blat bateti spuma albusurile cu zaharul . Cand aceasta este intarita se

34 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicioase desigur, imi place combinatia mascarpone-portocale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Choux-uri cu crema de vanilie Choux-uri cu crema de vanilie

Choux-urile le-am preparat dupa reteta de eclere. Punem apa la fiert impreuna cu untul si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata

17 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Briose cu prune uscate si glazura de mac