Paccheri umpluti cu carne de curcan

Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Paccheri umpluti cu carne de curcan

Ingrediente

  • 300 g paste Paccheri
  • 250 g carne tocata de curcan
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 ardei kapia rosu copti
  • 1 ceapa rosie
  • 1 lingura de legume deshidratate,
  • 1 lingura de amestec de ierburi aromatice uscate
  • 3 linguri de ulei de masline cu aroma de busuioc
  • oua de prepelita
  • Sos bechamel:
  • 20 g unt
  • 2 linguri de faina
  • 600 ml lapte
  • sare
  • piper dupa gust
  • gratinare:
  • 100 g cascaval ras

Mod de preparare

Aceste paste fainoase sunt obtinute din gris de grau dur, sunt scurte si se pot umple usor cu diferite umpluturi. Sunt delicioase!!

Carnea de lucru de curcan se toaca la masina. Ceapa curatata se taie marunt, radacina de patrunjel se curata de coaja si se da prin razatoarea fina, ardeiul copt se curata de coaja, samburi si cotorul se indeparteaza, apoi se taie marunt si totul se caleste in uleiul de masline incins. Cand totul se inmoaie un pic, se adauga carnea tocata, lingura de legume deshidratate, condimentele si se adauga o cescuta de apa. Se potriveste de sare, dupa gust, apoi se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana scade tot sucul lasat. Se lasa sa se raceasca un pic.

Se pune intr-o cratita, apa cu un praf de sare sa fiarba, cand da in clocot, se pun pastele la fiert 5 minute, al dente. Se scurg si se trec sub jet de apa rece.

Carnea se pune intr-un cornet de plastic si se umple fiecare pasta in parte (sau ne ajutam de o lingurita), apoi se asaza una langa alta, in picioare, intr-o tavita mai inalta. Se lasa un pic gol, aproape de capatul pastei, loc unde se va sparge si pune cate un ou de prepelita (eu am lasat si fara ou, dupa preferinta).

Se prepara sosul, topind untul, in care adaugam faina si amestecand continuu, adaugam laptele, sarea si condimentele, amestecand pana se ingroasa la consistenta unei smantani. Se toarna cu grija, pe langa paste, pana aproape de capatul lor, fara a le acoperi si se dau in cuptorul deja incins, timp de 15 minute, dupa care se scot, se rade deasupra cascavalul si apoi se rebaga in cuptor, inca 5 minute, pentru gratinare. Se servesc calde!

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise