autor:

Dachman Laura

» » , Aperitive, Mancaruri cu carne

Pachetele cu ficat de pui, stafide, mere si vin rosu

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
100 ml vin rosu, 50 gr stafide, 75 gr unt, 200 gr ficat de pui, curatat si spalat, 3 mere, curatate si taiate cubulete, sare si piper, dupa gust, 1 lingurita tarhon maruntit, 2 linguri smantana, 1 lingura miere, 4 foi de placinta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune stafidele la inmuiat pentru 2-3 ore in 100 ml vin rosu.Dupa ce s-au inmuiat se scurg iar din vin se pastreaza 50 ml.
Topeste 25 gr unt intr-o tigaie.Adauga merele taiate cubulete si caleste-le pana cand incep sa se inmoaie, stropindu-le cu 25 ml vin rosu.Scoate merele si pune-le deoparte.Adauga ficatul de pui si prajeste-l pe toate partile pana cand s-a facut, aprox.8 minute.
Pune toata compozitia din tigaie, cu tot cu lichidul format, intr-un blender.Adauga vinul rosu ramas, sare si piper, dupa gust si tarhonul.Mixeaza totul pana cand se obtine o pasta.Adauga smantana si mierea si mixeaza din nou pana la omogenizare.Scoate compozitia din blender intr-un vas apoi inglobeaza stafidele si merele calite.
Topeste 50 gr unt ramas.Intinde foile de placinta pe suprafata de lucru.Taie foile de placinta in 3 parti pe lungime.Astfel se obtin 12 bucati, care apoi se ung cu unt topit.Imparte compozitia cu ficat in cele 12 bucati de foi de placinta si ruleaza fiecare bucata.Aseaza pachetelele pe o tava tapetata cu foaie de copt apoi unge-le deasupra cu putin unt topit.Da pachetelele la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu ficat de pui, stafide, mere si vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si smantana

Pui cu ciuperci si smantana

Puiul se taie cubulete si se caleste in unt/margarina aprox 20min. Se adauga ciupercile si condimentele,

9 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Ciulama de ciuperci champignion cu pulpe de pui

Curatam copanelele de piele le taiem in doua si le punem la fiert in apa cu sare.Dupa ce le luam

9 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Foarte gustoase!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Ca de obicei ne rasfeti cu cea deosebit !

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

    Arata bine.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 100 ml vin rosu
  • 50 gr stafide
  • 75 gr unt
  • 200 gr ficat de pui
  • curatat si spalat
  • 3 mere
  • curatate si taiate cubulete
  • sare si piper
  • dupa gust
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura miere
  • 4 foi de placinta

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi