Pachetele cu ficat de pui, stafide, mere si vin rosu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pachetele cu ficat de pui, stafide, mere si vin rosu

Ingrediente

  • 100 ml vin rosu
  • 50 gr stafide
  • 75 gr unt
  • 200 gr ficat de pui, curatat si spalat
  • 3 mere, curatate si taiate cubulete
  • sare si piper, dupa gust
  • 1 lingurita tarhon maruntit
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura miere
  • 4 foi de placinta

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Pune stafidele la inmuiat pentru 2-3 ore in 100 ml vin rosu.Dupa ce s-au inmuiat se scurg iar din vin se pastreaza 50 ml.

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie.Adauga merele taiate cubulete si caleste-le pana cand incep sa se inmoaie, stropindu-le cu 25 ml vin rosu.Scoate merele si pune-le deoparte.Adauga ficatul de pui si prajeste-l pe toate partile pana cand s-a facut, aprox.8 minute.

Pune toata compozitia din tigaie, cu tot cu lichidul format, intr-un blender.Adauga vinul rosu ramas, sare si piper, dupa gust si tarhonul.Mixeaza totul pana cand se obtine o pasta.Adauga smantana si mierea si mixeaza din nou pana la omogenizare.Scoate compozitia din blender intr-un vas apoi inglobeaza stafidele si merele calite.

Topeste 50 gr unt ramas.Intinde foile de placinta pe suprafata de lucru.Taie foile de placinta in 3 parti pe lungime.Astfel se obtin 12 bucati, care apoi se ung cu unt topit.Imparte compozitia cu ficat in cele 12 bucati de foi de placinta si ruleaza fiecare bucata.Aseaza pachetelele pe o tava tapetata cu foaie de copt apoi unge-le deasupra cu putin unt topit.Da pachetelele la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise