Pachetele umplute

Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pachetele umplute

Ingrediente

  • 7 oua
  • 1 jumatate cana de faina
  • 1 cana de lapte
  • 1 jumatate lingurita de praf de copt
  • 10 gr unt topit
  • sare
  • piper
  • ceapa verde
  • 4 felii de sunca
  • cascaval ras
  • patrunjel

Mod de preparare

Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas, trebuie sa mixam 1 ou cu laptele, putin piper si untul topit. Mixam bine.

Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca este prea groasa compozitia, atunci trebuie sa mai adaugam lapte. Ungem tigaia de clatite, cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic, turnam usor compozitia in tigaie. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut/ clatita, pana face bule la suprafata, iar apoi trebuie sa o intoarcem pe partea cealalta. Mie mi-au iesit 6 clatite.

Dupa ce am terminat de facut clatitele, trebuie sa facem omleta. Tocam ceapa verde marunt si sunca feliute potrivite. Batem cele 6 oua cu putin patrunjel tocat si apoi adaugam sare si piper dupa gust. Calim ceapa si sunculita pana se inmoaie, iar apoi adaugam oualele. Amestecam cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza. Asezam o clatita intr-o farfurie adanca. Punem 2 linguri de omleta in clatita. Legam saculetii cu frunze de patrunjel.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor