autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

PAELLA

Autor: magura oana alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magura oana alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
- 20 creveti, - cateva rondele de calamar, - un kg de scoici, - 2 rosii, - 2 ardei capia si un pic de ardei rosu, - o cana de orez, - sofran, - un pic de ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

21 voturi

Mod de preparare

Se pune o oala cu apa si sare la fiert dupa ce a dat apa in clocot se pun crevetii.Se lasa doar 3 min dupa care scot si se pun rondelele de calamar se lasa un pic mai mult ca la creveti si se scot.Se pun scoicile in aceeasi apa si se lasa pana se desfac.Cele care nu sau desfacut se arunca.Dupa ce s-au racit se curata crevetii si scoicile.Intr-o tigaie sa fie un pic mai adanca pt ca se umfla orezul,se pune uleiul,rosiile decojite taiate cubulete si ardeii taiati tot cubulete.Se lasa la prajit pana ce scade tot sucul de la rosii,se une cana de orez se lasa un minut si se pune 4 cani din apa in care am fiert fructele de mare strecurata in prealabil.Cand orezul este aproape gata se pune sofranul cat sa dea culoare si se pun fructele de mare.Se mai lasa putin si este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella cu fructe de mare si carne de pui

Paella se prepara intr-o cratita ce poarta acelasi nume si se serveste direct din ea, se face la

6 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Punem intr-o cratita uleiul de masline , ceapa si usturoiul taiate marunt se pun sa se caleasca ,cand

54 voturi    24 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine):

    Este o nebunie paella aceasta,si eu o prepar cu fructe de mare .

  • Fara foto

    roxi (Maestru bucatar):

    e deliciasa in sfarsit gasesc reteta autentica di spania

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica , 08 mai 2010

    reteta este autentica spaniola...o mica recomandare as face...ei pun....o cantitate de orez-2 de supa de peste.....

  • Fara foto

    Leo , 03 martie 2010

    Sincer, cam multe scoici...1kg...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

21 voturi

Ingrediente

  • - 20 creveti
  • - cateva rondele de calamar
  • - un kg de scoici
  • - 2 rosii
  • - 2 ardei capia si un pic de ardei rosu
  • - o cana de orez
  • - sofran
  • - un pic de ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de magura oana alina
Gazpachuelo malagueño

Gazpachuelo malagueño

Se pune apa la fiert cu sarea. Cand a dat in clocot se pun crevetii, se lasa 3 minute si se scot,

6 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu peste
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Se rup coditele si se decojesc ciupercile.Se spala ciupercile si coditele iar dupa aceea se toaca

22 voturi    8 comentarii
20 min
Aperitive
Salata cu caracatita

Salata cu caracatita

Se decojesc rosiile si se taie cubulete.Ardeiul si ceapa se curata si se taie cubulete.Se pun intr-un

6 voturi    0 comentarii
10 min
Salate reci

Rodica

reteta este autentica spaniola...o mica recomandare as face...ei pun....o cantitate de orez-2 de supa de peste.....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie Peste in crusta de verdeata si seminte de in cu legume trase la tigaie

Se prepara pasta de verdeata blenduind patrunjelul verde cu 2 catei de usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, un praf de sare si piper. Fiecare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine; se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Merluciu la cuptor