autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Paella cu piept de pui

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
1 piept pui, 1 ardei gras (preferabil verde, eu n-am avut), 1 ceapa, 1 rosie mare sau 2 mai mici, 2 catei de usturoi, piper, 1 cub de concentrat de gaina, orez (cica un pahar pentru fiecare 2 persoane, eu am pus ochiometric), apa fierbinte (cica un pahar si jumatate de apa la fiecare pahar de orez, am pus la fel de ochiometric ca si orezul), ulei de masline, SOFRAN!!! (fara sofran nu e paella)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

55 voturi

Mod de preparare

Se spala rosiile, ardeiul, ceapa si se toaca marunt, se toaca si cateii de usturoi si se pun intr-o tigaie inalta cu fundul dat cu ulei. In acelasi timp, intr-o cratita, se pune apa la fiert.
Dupa ce s-au aurit legumele, se pune pieptul de pui taiat cubulete (eu l-am taiat cam maricel) si piperat peste legume si se mai tine pana cand puiul nu mai pare crud la exterior. Apoi se adauga orezul, cubul de concentrat de supa si sofranul (f putin, eu am luat de la Fucks si e o cutiuta mica mica, cu 0.1 g de sofran; atat e suficient) si se amesteca bine (eu am pus si un pic de chilli, ca mi-am luat azi rasnita de chilli si vroiam sa-l incerc, dar reteta e fara). Apoi se toarna apa fierbine. Din momentul in care ati turnat apa, nu mai amestecati sub nicio forma! De-aia e de preferat o tigaie de teflon de calitate, ca altfel se lipeste de n-o mai dati jos nici cu spaclu.
Dupa ce scade apa de tot, ii stingeti focul si o lasati capacita inca 5 minute. Abia pe urma puneti pe farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Paella cu fructe de mare si piept de pui

Paella cu fructe de mare si piept de pui

Fasolea verde se curata si se rupe in bucati potrivite apoi se fierbe in apa cu sare. Dupa aproximativ

15 voturi    6 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Parjoale ca la mama acasa

Parjoale ca la mama acasa

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin

3 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Izy_Izabella

    Izy_Izabella (Bucatar sef):

    Este chiar usoara reteta, si f delicioasa Paella. Am preparat-o a treia oara deja, pastrand toate ingredientele...sofranul fiind chiar important!

  • Andra

    Andra (Chef de cuisine):

    Am incercat-o si este excelenta. Eu am mai adaugat si cateva ciuperci si este foarte gustoasa.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Foarte bun si cu piept de pui,eu ii mai adaug si scoici.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Buna, buna de tot!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Cred ca este o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Cred ca e tare gustoasa!

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

      Foarte buna. Pentru mine e perfecta fiindca nu imi plac fructele de mare asa ca aceasta e super...

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      este ok,este buna chiar daca nu este retata originala,merita incercata.felicitari.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Reteta este ft buna si simpla!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 iunie 2009

      Reteta foarte interesanta. O voi incerca si eu.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Cea de pui cred ca mi-ar placea mai mult...mmm...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 24 martie 2009

      E oarte buna si cea de pui si e la indamana fiecaruia

    • Fara foto

      simi , 29 noiembrie 2008

      Mie imi place cel mai mult paella de mariscos, e ff buna. Eu o fac des pe cea cu carne de pui si cu carne de iepure nu-mi prea place. Imi plac fff mult fructele de mare si de-aia imi place si paella cu mariscos.

    • Fara foto

      laura , 11 octombrie 2008

      Mie cel mai mult imi place cea de marisco (fructe de mare), care iese mult mai gustoasa decat cea de pui!

    • Fara foto

      mirella , 05 septembrie 2008

      Paella e foarte gustoasa daca stii sa o prepari. Esti pe aproape cum ai zis ca se prepara.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 23 iunie 2008

      Paella este o specialitate spaniola deosebit de gustoasa.Imi place s-o gatesc , mai ales in combinatie cu anghinare si mult ardei rosu.Am o prietena in Spania-Mari Paz-care, pe langa retete, imi trimite si imagini sugestive cu mancarurile specifice tarii sale.Voi anexa una din ele.Tot ea mi-a povestit despre prepararea celei mai mari paella din lume, pregatita intr-o paellera cu un diametru de 20m., de catre bucatarul Juan Carlos Galbis si echipa sa din Valencia, Spania, in 1992 si din care au mancat 100.000 mii oameni.Vekas Maria

    • Fara foto

      valentina , 14 iunie 2008

      la paella NEAPARAT lamaie stoarsa pe deasupra

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

55 voturi

Ingrediente

  • 1 piept pui
  • 1 ardei gras (preferabil verde
  • eu n-am avut)
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare sau 2 mai mici
  • 2 catei de usturoi
  • piper
  • 1 cub de concentrat de gaina
  • orez (cica un pahar pentru fiecare 2 persoane
  • eu am pus ochiometric)
  • apa fierbinte (cica un pahar si jumatate de apa la fiecare pahar de orez
  • am pus la fel de ochiometric ca si orezul)
  • ulei de masline
  • SOFRAN!!! (fara sofran nu e paella)

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Alice85 (Chef de cuisine)

Foarte bun si cu piept de pui,eu ii mai adaug si scoici.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Frigarui cu ficat de pasare