autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PAELLA MIXTA

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 martie 2008

Ingrediente
3-4LINGURI ULEI DE MASLINE, 3 CATEI DE USTUROI, 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE, 150GR. MUSCHI DE PORC, 2 PULPE DE PUI, 250 GR OREZ ROTUND, 600 ML. APA, 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN, 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR., UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS), 10 CREVETI(LANGOSTINOS), SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Punem la prajit usturoiul taiat marunt. Cind se rumeneste un pic adaugam ardeiul taiat cubulete de 2 cm. Cind ardeiul se caleste adaugam carnea si sepia in bucatele de 3-4 cm. Apoi prajim pina ce scade apa care se lasa din carne.
Punem orezul, scoicile, sofranul, sarea si apa. Cind incepe sa fiarba, lasam focul mai mic. Dupa ce punem orezul, nu mai invirtim in cratita. Cratita e bine sa fie de teflon, rotunda, larga si inalta de cca. 4 degete. Cind aproape s-a evaporat apa punem crevetii pe deasupra (pentru decor ). Crevetii sint gata gind se fac de culoare roz. Cind a scazut toata apa dam deoparte si acoperim 10 min cu un capac. Cind paella e reusita, orezul trebuie sa fie desfacut (nu mamaligos).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLA MIXTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpa de curcan umpluta

Pulpa de curcan umpluta

In pulpele de curcan dezosate se pun ficateii prajiti, ciupercile taiate, frunze de patrunjel verde

7 voturi    10 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc

Mancare de mazare cu carne de porc

Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete.

7 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 3-4LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 3 CATEI DE USTUROI
  • 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE
  • 150GR. MUSCHI DE PORC
  • 2 PULPE DE PUI
  • 250 GR OREZ ROTUND
  • 600 ML. APA
  • 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN
  • 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR.
  • UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS)
  • 10 CREVETI(LANGOSTINOS)
  • SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

crevetii nu sint langustinos..................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

1 vot    2 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Mancarica de cartofi cu carne de pui si carnaciori