autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PAELLA MIXTA

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 martie 2008

Ingrediente
3-4LINGURI ULEI DE MASLINE, 3 CATEI DE USTUROI, 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE, 150GR. MUSCHI DE PORC, 2 PULPE DE PUI, 250 GR OREZ ROTUND, 600 ML. APA, 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN, 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR., UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS), 10 CREVETI(LANGOSTINOS), SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Punem la prajit usturoiul taiat marunt. Cind se rumeneste un pic adaugam ardeiul taiat cubulete de 2 cm. Cind ardeiul se caleste adaugam carnea si sepia in bucatele de 3-4 cm. Apoi prajim pina ce scade apa care se lasa din carne.
Punem orezul, scoicile, sofranul, sarea si apa. Cind incepe sa fiarba, lasam focul mai mic. Dupa ce punem orezul, nu mai invirtim in cratita. Cratita e bine sa fie de teflon, rotunda, larga si inalta de cca. 4 degete. Cind aproape s-a evaporat apa punem crevetii pe deasupra (pentru decor ). Crevetii sint gata gind se fac de culoare roz. Cind a scazut toata apa dam deoparte si acoperim 10 min cu un capac. Cind paella e reusita, orezul trebuie sa fie desfacut (nu mamaligos).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLA MIXTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza fiarta cu coaste de porc

Varza fiarta cu coaste de porc

Coastele se taie bucati mici, se spala bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp tocam

20 voturi    1 comentariu
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute cu carne de pui

Sarmalute cu carne de pui

Se amesteca carnea tocata cu orezul, ceapa tocata, condimentele si se umplu frunzele de sarmale.

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 3-4LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 3 CATEI DE USTUROI
  • 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE
  • 150GR. MUSCHI DE PORC
  • 2 PULPE DE PUI
  • 250 GR OREZ ROTUND
  • 600 ML. APA
  • 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN
  • 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR.
  • UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS)
  • 10 CREVETI(LANGOSTINOS)
  • SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

crevetii nu sint langustinos..................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Mancaruri cu carne
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Boccelute cu carne tocata