autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PAELLA MIXTA

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 martie 2008

Ingrediente
3-4LINGURI ULEI DE MASLINE, 3 CATEI DE USTUROI, 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE, 150GR. MUSCHI DE PORC, 2 PULPE DE PUI, 250 GR OREZ ROTUND, 600 ML. APA, 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN, 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR., UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS), 10 CREVETI(LANGOSTINOS), SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Punem la prajit usturoiul taiat marunt. Cind se rumeneste un pic adaugam ardeiul taiat cubulete de 2 cm. Cind ardeiul se caleste adaugam carnea si sepia in bucatele de 3-4 cm. Apoi prajim pina ce scade apa care se lasa din carne.
Punem orezul, scoicile, sofranul, sarea si apa. Cind incepe sa fiarba, lasam focul mai mic. Dupa ce punem orezul, nu mai invirtim in cratita. Cratita e bine sa fie de teflon, rotunda, larga si inalta de cca. 4 degete. Cind aproape s-a evaporat apa punem crevetii pe deasupra (pentru decor ). Crevetii sint gata gind se fac de culoare roz. Cind a scazut toata apa dam deoparte si acoperim 10 min cu un capac. Cind paella e reusita, orezul trebuie sa fie desfacut (nu mamaligos).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLA MIXTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, surpriza

Pulpe de pui, surpriza

Dupa ce am curatat si spalat pulpele, le uscam in prosop. Dezosim pulpa doar la partea superioara.

125 voturi    23 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pui cu crusta si cartofi la cuptor

Pui cu crusta si cartofi la cuptor

Bucatile de carne se dau prin amestecul format de condimente si mustar. Apoi se tavalesc prin pesmet. Cartofii

3 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 3-4LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 3 CATEI DE USTUROI
  • 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE
  • 150GR. MUSCHI DE PORC
  • 2 PULPE DE PUI
  • 250 GR OREZ ROTUND
  • 600 ML. APA
  • 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN
  • 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR.
  • UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS)
  • 10 CREVETI(LANGOSTINOS)
  • SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

crevetii nu sint langustinos..................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc