autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PAELLA MIXTA

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 martie 2008

Ingrediente
3-4LINGURI ULEI DE MASLINE, 3 CATEI DE USTUROI, 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE, 150GR. MUSCHI DE PORC, 2 PULPE DE PUI, 250 GR OREZ ROTUND, 600 ML. APA, 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN, 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR., UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS), 10 CREVETI(LANGOSTINOS), SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Punem la prajit usturoiul taiat marunt. Cind se rumeneste un pic adaugam ardeiul taiat cubulete de 2 cm. Cind ardeiul se caleste adaugam carnea si sepia in bucatele de 3-4 cm. Apoi prajim pina ce scade apa care se lasa din carne.
Punem orezul, scoicile, sofranul, sarea si apa. Cind incepe sa fiarba, lasam focul mai mic. Dupa ce punem orezul, nu mai invirtim in cratita. Cratita e bine sa fie de teflon, rotunda, larga si inalta de cca. 4 degete. Cind aproape s-a evaporat apa punem crevetii pe deasupra (pentru decor ). Crevetii sint gata gind se fac de culoare roz. Cind a scazut toata apa dam deoparte si acoperim 10 min cu un capac. Cind paella e reusita, orezul trebuie sa fie desfacut (nu mamaligos).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLA MIXTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gulas de vita

Gulas de vita

De cand am gustat preparatul acesta in Budapesta m-am indragostit complet. Am incercat anul trecut

18 voturi    8 comentarii
5h
Mancaruri cu carne
Stofvlees(Tocanita de carne de vita)

Stofvlees(Tocanita de carne de vita)

Inainte de a-mi pregati ceapa si ardeiul,am pus carnea cu sare,piper negru si cimbru(nu de asta din

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 3-4LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 3 CATEI DE USTUROI
  • 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE
  • 150GR. MUSCHI DE PORC
  • 2 PULPE DE PUI
  • 250 GR OREZ ROTUND
  • 600 ML. APA
  • 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN
  • 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR.
  • UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS)
  • 10 CREVETI(LANGOSTINOS)
  • SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

crevetii nu sint langustinos..................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pui marinat la cuptor Pui marinat la cuptor

Bucăţile de pui se spală şi se şterg cu şervete de hârtie. Într-un castron se pun uleiul, condimentele, sare, piper,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

4 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chiftelute de manzat