autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

PAELLA MIXTA

Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 21 martie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cezarina Anghelache (Maestru bucatar)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 21 martie 2008

Ingrediente
3-4LINGURI ULEI DE MASLINE, 3 CATEI DE USTUROI, 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE, 150GR. MUSCHI DE PORC, 2 PULPE DE PUI, 250 GR OREZ ROTUND, 600 ML. APA, 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN, 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR., UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS), 10 CREVETI(LANGOSTINOS), SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Dificultate: Medie Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Punem la prajit usturoiul taiat marunt. Cind se rumeneste un pic adaugam ardeiul taiat cubulete de 2 cm. Cind ardeiul se caleste adaugam carnea si sepia in bucatele de 3-4 cm. Apoi prajim pina ce scade apa care se lasa din carne.
Punem orezul, scoicile, sofranul, sarea si apa. Cind incepe sa fiarba, lasam focul mai mic. Dupa ce punem orezul, nu mai invirtim in cratita. Cratita e bine sa fie de teflon, rotunda, larga si inalta de cca. 4 degete. Cind aproape s-a evaporat apa punem crevetii pe deasupra (pentru decor ). Crevetii sint gata gind se fac de culoare roz. Cind a scazut toata apa dam deoparte si acoperim 10 min cu un capac. Cind paella e reusita, orezul trebuie sa fie desfacut (nu mamaligos).

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "PAELLA MIXTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet. Usturoiul, patrunjelul

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
PULPE CU CARTOFI LA CUPTOR

PULPE CU CARTOFI LA CUPTOR

1.Se curata pulpele, se asaza in tava presarate cu delicat in putina apa cu ulei si se tin timp de

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 3-4LINGURI ULEI DE MASLINE
  • 3 CATEI DE USTUROI
  • 1 ARDEI GRAS ROSU SI 1 VERDE
  • 150GR. MUSCHI DE PORC
  • 2 PULPE DE PUI
  • 250 GR OREZ ROTUND
  • 600 ML. APA
  • 1 LINGURITA SOFRAN SAU COLORANT ,PRAF GALBEN
  • 1 SEPIA SAU CALAMAR ,APROX.400 GR.
  • UN PUMN DE SCOICI(MAI MULTE TIPURI=MAI GUSTOS)
  • 10 CREVETI(LANGOSTINOS)
  • SARE DUPA GUST(CEL MULT O LINGURITA)

Raporteaza reteta

marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

crevetii nu sint langustinos..................

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Ceafa de porc inabusita