autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Paine cu cartofi in stil unguresc

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 15 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 15 septembrie 2010

Ingrediente
20 gr drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata, 21/2 pahare apa calduta, 8 pahare de faina, 11/2 lingurita de sare, 1lingura de boabe de kimel, 1pahar de pire de cartofi.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol mare se toarna 1/2 pahar de apa se adauga drojdia si 3 linguri de faina se amesteca putin si se lasa acoperit 30 de minute sa creasca-eu adaug si 2 linguri de zahar.

Dupa 30 de minute se toarna 2pahare de apa sarea si boabele de kimel se amesteca bine dupa care se adauga treptat faina si pireul de cartofi pina se formeaza un aluat.

Il transferam pe o plansa presarata usor cu faina si il framintam 15 minute.

Dupa framantare il punem intr-un bol uns cu putin ulei si il invartim ca sa se acopere cu ulei.Il lasam la dospit 11/2 pina isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut il batem din nou si il framantam 5 minute dupa care facem 2 sau 3 piini rotunde si le punem pe o tava cu pergament si lasam sa creasca inca 30 de minute neacoperit.

15 minute inainte de coacere incalzim cuptorul la 200 de grade. Inainte de a pune in cuptor udam piinea cu putina apa si o crestam la virf in forma de x. O coacem o ora si un sfert sau pina se rumeneste frumos. Cind este gata o scoatem sa se racesca putin si se poate servi cu unt proaspat sau cu dulceata.

Cu toate ca are cartofi piinea iese minunata si-mi aduce aminte de piinea mare neagra si rotunda care o cumpara mama la brutarie. Piinea se poate face si cu mixerul dupa faza de maia si iese la fel de bine ca framintata cu mina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi in stil unguresc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Piersici umplute la cuptor

Piersici umplute la cuptor

Piersicile se taie in jumatati si se scot samburii. Cu ajutorul unei lingurite se mai scoate putin

13 voturi    12 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gogosi cu dovleac

Gogosi cu dovleac

Intr-un castron se bat ouale cu sare, zahar, coaja rasa de lamaie si portocala, drojdia inmuiata

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 20 august 2012

    Este superba painica ta. Dar spune-ne.............ce inseamna kimel ?

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 03 mai 2012

    mhmhmhmh... paine cu cartofi! foarte buna si se pastreaza mai mult proaspata! foarte gustoasa.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    Şi mie îmi aduce aminte de pâinea din copilărie când mama rădea cartofi fierţi în aluat. Era o presă specială care îi făcea fini fără să-i lipească unul de altul. Ce este "kimelul", oare e chimen?

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

      Mie imi place aceasta paine pentru ca se pastreaza mult timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 20 gr drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 21/2 pahare apa calduta
  • 8 pahare de faina
  • 11/2 lingurita de sare
  • 1lingura de boabe de kimel
  • 1pahar de pire de cartofi.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

Lucica (Chef de cuisine)

Este superba painica ta. Dar spune-ne.............ce inseamna kimel ?

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Crema de vanilie