autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu dovleac

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
700g dovleac galben, 700f faina tip 0, 25g drojdie uscata, 20buc alune de padure, 1 ramura salvie, zahar, sare, ulei, lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane sa cum este , se pune intr-un castronel un pic de sare 5 linguri de lapte si o lingurita de zahar si se pune drojdia se la aproximativ 5 minute , apoi se incorporeaza faina,drojdia bucatile mari de dovleac , si dovleacul pasat , si cel mai important se pune salvia rupta in bucate micute, dupa framantare , se lasa sa dospeasca aproximativ 1 ora bienteles aluatul acoperit.Se ung 2 tavi de cozonac , sau de paine dupa gust , chiar si tavi rotunde se tapeteaza cu hartie de copt , cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 40 minute si painea este gata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Supa crema de dovleac servita in paine

Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Supe de legume

  • 5 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Interesant...acum ca este vremea dovleacului, o voi incerca si eu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Buna painica ta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Interesanta combinatie.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Interesanta reteta!

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 03 iunie 2008

      vreau si eu arata bine!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 700g dovleac galben
  • 700f faina tip 0
  • 25g drojdie uscata
  • 20buc alune de padure
  • 1 ramura salvie
  • zahar
  • sare
  • ulei
  • lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

14 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Lia Maria (Chef de cuisine)

Interesant...acum ca este vremea dovleacului, o voi incerca si eu.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Baghete cu Ricotta