autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine cu dovleac

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
700g dovleac galben, 700f faina tip 0, 25g drojdie uscata, 20buc alune de padure, 1 ramura salvie, zahar, sare, ulei, lapte

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierbe dovleacul ,apoi se stoarce bine jumatate di dovleac se paseaza cealalta jumatate ramane sa cum este , se pune intr-un castronel un pic de sare 5 linguri de lapte si o lingurita de zahar si se pune drojdia se la aproximativ 5 minute , apoi se incorporeaza faina,drojdia bucatile mari de dovleac , si dovleacul pasat , si cel mai important se pune salvia rupta in bucate micute, dupa framantare , se lasa sa dospeasca aproximativ 1 ora bienteles aluatul acoperit.Se ung 2 tavi de cozonac , sau de paine dupa gust , chiar si tavi rotunde se tapeteaza cu hartie de copt , cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 40 minute si painea este gata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Supa crema de dovleac servita in paine

Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de legume
Cozonac cu stafide

Cozonac cu stafide

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

    Interesant...acum ca este vremea dovleacului, o voi incerca si eu.

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

    Buna painica ta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

    Interesanta combinatie.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 iulie 2009

      Interesanta reteta!

    • nicoleta lacatus

      nicoleta lacatus (Chef de cuisine) , 03 iunie 2008

      vreau si eu arata bine!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 700g dovleac galben
  • 700f faina tip 0
  • 25g drojdie uscata
  • 20buc alune de padure
  • 1 ramura salvie
  • zahar
  • sare
  • ulei
  • lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

Lia Maria (Chef de cuisine)

Interesant...acum ca este vremea dovleacului, o voi incerca si eu.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
saratele fragede