Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :).
Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.
Varianta crocanta:
Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.
Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!
Varianta moale:
Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :)
http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii