autor:

Bucatareala 2.0

» » Aperitive

Paine cu usturoi / Garlic bread

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Ingrediente
4 minibaghete, , 200 g unt moale, , 5 catei de usturoi pisati, , 1/2 legatura patrunjel tocat, , parmezan ras (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :).



Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.





Varianta crocanta:



Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.



Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!







Varianta moale:



Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.



Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :)



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/



https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi / Garlic bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Trandafiri cu branza sarata

Trandafiri cu branza sarata

Cred ca multi dintre noi nu stiu de aceste seminte, chimenul negru (numite Nigella sativa -in engl.).La

11 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu brinza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Daca spanacul este din conserva sau congelat se lasa la scurs intr-o strecuratoare. In cazul spanacului

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anna Cimpanu , 06 februarie 2015

    un deliciu

  • Fara foto

    Raluka Roxana , 05 februarie 2015

    Delicios!

  • Fara foto

    Ioana Soare , 05 februarie 2015

    o reteta buna pentru cura de slabire

    • Fara foto

      Claudia Panaitoiu , 05 februarie 2015

      cred ca e foarte bun dar cam multe grasimi , unt

    • Fara foto

      Daniella Leinwand , 09 noiembrie 2014

      Extrem de bun!

    • Fara foto

      Cosmin Georgescu , 08 octombrie 2014

      am facut si eu...delicios!

    • Fara foto

      Lilica Vintila , 07 octombrie 2014

      yamy yamy

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 4 minibaghete
  • 200 g unt moale
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • parmezan ras (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Rosii umplute