autor:

Bucatareala 2.0

» » Aperitive

Paine cu usturoi / Garlic bread

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Ingrediente
4 minibaghete, , 200 g unt moale, , 5 catei de usturoi pisati, , 1/2 legatura patrunjel tocat, , parmezan ras (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :).



Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.





Varianta crocanta:



Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.



Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!







Varianta moale:



Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.



Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :)



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/



https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi / Garlic bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Chec aperitiv

Chec aperitiv

Cascavalul se amesteca cu faina praful de copt si sunca. Galbenusurilele amestecate cu smantana,se

9 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Foccacia

Foccacia

Mod de preparare: Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna

10 voturi    16 comentarii
59 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anna Cimpanu , 06 februarie 2015

    un deliciu

  • Fara foto

    Raluka Roxana , 05 februarie 2015

    Delicios!

  • Fara foto

    Ioana Soare , 05 februarie 2015

    o reteta buna pentru cura de slabire

    • Fara foto

      Claudia Panaitoiu , 05 februarie 2015

      cred ca e foarte bun dar cam multe grasimi , unt

    • Fara foto

      Daniella Leinwand , 09 noiembrie 2014

      Extrem de bun!

    • Fara foto

      Cosmin Georgescu , 08 octombrie 2014

      am facut si eu...delicios!

    • Fara foto

      Lilica Vintila , 07 octombrie 2014

      yamy yamy

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 4 minibaghete
  • 200 g unt moale
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • parmezan ras (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

2 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

4 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri cu telemea