autor:

Bucatareala 2.0

» » Aperitive

Paine cu usturoi / Garlic bread

Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Bucatareala 2.0 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2014

Ingrediente
4 minibaghete, , 200 g unt moale, , 5 catei de usturoi pisati, , 1/2 legatura patrunjel tocat, , parmezan ras (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

26 voturi

Mod de preparare

Aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta, fie moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :).



Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.





Varianta crocanta:



Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute.



Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!







Varianta moale:



Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.



Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :)



http://bucatarealaindoi.blogspot.ro/



https://www.facebook.com/bucatarealaindoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu usturoi / Garlic bread" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 14 %
699.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Anna Cimpanu , 06 februarie 2015

    un deliciu

  • Raluka Roxana , 05 februarie 2015

    Delicios!

  • Ioana Soare , 05 februarie 2015

    o reteta buna pentru cura de slabire

    • Claudia Panaitoiu , 05 februarie 2015

      cred ca e foarte bun dar cam multe grasimi , unt

    • Daniella Leinwand , 09 noiembrie 2014

      Extrem de bun!

    • Cosmin Georgescu , 08 octombrie 2014

      am facut si eu...delicios!

    • Lilica Vintila , 07 octombrie 2014

      yamy yamy

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

26 voturi

Ingrediente

  • 4 minibaghete
  • 200 g unt moale
  • 5 catei de usturoi pisati
  • 1/2 legatura patrunjel tocat
  • parmezan ras (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Bucatareala 2.0
Supa crema de broccoli

Supa crema de broccoli

Ceapa se taie julien, iar morcovul felii. Nu foarte fine, ca oricum le vom nimici in blender. Se

4 voturi    1 comentariu
40 min
Supe de legume
Gulas de vita

Gulas de vita

Treaba nu e complicata deloc. E mai simpla decat sa inventezi o racheta, mai usoara decat sa operezi

3 voturi    6 comentarii
4h 30 min
Mancaruri cu carne
Omleta bogata

Omleta bogata

Intr-o tigaie antiaderenta se incing o lingura ulei de masline si o bucatica de unt. In acest amestec

6 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghetti cu telemea