autor:

Melian

» » Mancaruri cu carne

Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Autor: Melian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Belgia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Melian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Belgia


Reteta postata pe: 12 iunie 2013

Ingrediente
1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati ), 2 oua, 120gr pesmet, 1-2 catei de usturoi, 1/2 legatura patrunjel, 2 crengute de cimbru ( sau uscat), 1 crenguta rozmarin ( sau uscat ), 1 ceapa, sare, piper, , Pentru sosul de ceapa :, , 3 cepe, 1 lingura de faina, 40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa, 1 strop de vin rosu, Putin cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Carnea:

Incalziti cuptorul la 170 ° C.
Luati un castron mare si amestecati carnea tocata cu ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit si ceapa data pe razatoarea mica. ( se poate pune si taiata cubulete dar o prajiti inainte pana devine moale si sticloasa si o scurgeti bine daca folositi ulei ).
Tocati patrunjelul, rozmarinul si cimbrul marunt si le adaugati peste carne. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.
Scoateti carnea din bol si dati-i forma unei paini.
Intr-o tigaie topiti o bucata de unt ( sau puneti putin ulei ) si prajiti carnea pe fiecare parte cat sa obtineti o crusta aurie. Scoateti carnea, dar nu aruncati untul/uleiul din tigaie daca doriti sosul de ceapa.
Asezati carnea intr-un recipient termorezistent, ( sau tava de chec/paine ), adaugati cateva cubulete mici de unt deasupra ei si dati la cuptorul preincalzit la 170° timp de 40 de minute.

Sosul:

Taiati ceapa juliene si o prajiti in tigaia unde ati prajit carnea. Adaugati faina in ploaie si lasati cateva minute la prajit amestecand aproape tot timpul.
Stingeti cu un strop de vin rosu, adaugati cimbrul si foaia de dafin, lasati pana cand vinul aproape fierbe si adaugati cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc.

Am servit cu garnitura de cartofi natur maioneza si salata de varza alba cu usturoi.
Eu nu am facut sosul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel cu varza calita

Snitel cu varza calita

Curatam varza si o tocam, o calim in unt, cateva minute pe flacara de la aragaz punem si 1 cutie

11 voturi    8 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti

Ardei umpluti

Se spala bine ardeii si se scot cotoarele cu seminte.Cotoarele se pastreaza avand rol de \"capac\".Carnea

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )
  • 2 oua
  • 120gr pesmet
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 crengute de cimbru ( sau uscat)
  • 1 crenguta rozmarin ( sau uscat )
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de ceapa :
  • 3 cepe
  • 1 lingura de faina
  • 40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa
  • 1 strop de vin rosu
  • Putin cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Melian
New York Cheesecake ( fara coacere )

New York Cheesecake ( fara coacere )

Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

34 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Tocanita de vita / Stoofvlees

Tocanita de vita / Stoofvlees

Taiati carnea in bucati de cca 3-4 cm; Taiati si ceapa solzi. Intr-o tigaie separat caliti ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Stoemp de legume

Stoemp de legume

Eu l-am facut fara ceapa dar va postez reteta originala cu ceapa. In cazul in care o doriti fara,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor