autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-1 kg faina alba, -20 ng drojdie de bere, -lapte sau apa, -1 praf de sare, -2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata cu 2 ligurite faina, 1 lingurita zahar si lasata la crescut, cu ulei, sare, lapte caldut, cat cuprinde, ca sa iasa un aluat vartos. Se framanta bine si se pune la crescut la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua si se fac doua paini. Se ung doua tavi cu ulei, se asaza aluatul impletit sau simplu si se unge deasupra cu putin ulei, se lasa sa creasca pana la nivelul tavilor, apoi se coace la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata

Paine de casa neframantata

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti

27 voturi    23 comentarii
22h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu cartofi

Paine de casa cu cartofi

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si se curata de coaja, se paseaza ca sa iasa un pireu. Peste

2 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2013

    Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce frumoasa este, in forma rotunda! Eu o coc mai mult in forme de cozonac. Dar e gustoasa, indiferent in ce forma se coace.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce gustoasa! Fac si eu e gustoasa si pufoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

      Ce poate fi mai bun decat painea facuta in casa.... Eu ii simt aroma....mai inainte am scos-o din cuptor...

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Cand se scoate din cuptor painea se umezeste cu putina apa si se acopera cu un prosop. In acest mod crusta se inmoaie si painea se usuca mai greu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina alba
  • -20 ng drojdie de bere
  • -lapte sau apa
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Crantanele cu sunca