autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Silvia Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
-1 kg faina alba, -20 ng drojdie de bere, -lapte sau apa, -1 praf de sare, -2 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata cu 2 ligurite faina, 1 lingurita zahar si lasata la crescut, cu ulei, sare, lapte caldut, cat cuprinde, ca sa iasa un aluat vartos. Se framanta bine si se pune la crescut la loc cald. Dupa ce a crescut, se imparte aluatul in doua si se fac doua paini. Se ung doua tavi cu ulei, se asaza aluatul impletit sau simplu si se unge deasupra cu putin ulei, se lasa sa creasca pana la nivelul tavilor, apoi se coace la cuptor la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen.

3 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Paine de casa cu un strop de rugaciune

Paine de casa cu un strop de rugaciune

Mod de preparare Pentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia

6 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2013

    Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

    Ce frumoasa este, in forma rotunda! Eu o coc mai mult in forme de cozonac. Dar e gustoasa, indiferent in ce forma se coace.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Ce gustoasa! Fac si eu e gustoasa si pufoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 26 iulie 2011

      Ce poate fi mai bun decat painea facuta in casa.... Eu ii simt aroma....mai inainte am scos-o din cuptor...

    • Fara foto

      Mihaela76 (Chef de cuisine) , 22 iulie 2008

      Cand se scoate din cuptor painea se umezeste cu putina apa si se acopera cu un prosop. In acest mod crusta se inmoaie si painea se usuca mai greu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • -1 kg faina alba
  • -20 ng drojdie de bere
  • -lapte sau apa
  • -1 praf de sare
  • -2 linguri ulei

Raporteaza reteta

Sidy (Chef de cuisine)

Cea mai buna paine, tot painea de casa ramane....macar sti din ce e facuta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele sanatoase