autor:

SanatateAcasa

» » Paste si pizza

Paine de casa

Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SanatateAcasa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2012

Ingrediente
1 kilogramde faina integrala, sare, 1 cub de drojdie proaspata, nu uscata, 600 de ml de apa calda si putina faina pentru tapetat tava.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Se paseaza cubul de drojdie si se adauga putina sare. Se amesteca pana ce se obtine un lichid omogen. Se adauga apoi apa si, putin cate putin, se varsa faina. Faina nu se adauga toata odata, ci treptat, si se amesteca. Se framanta bine aluatul. Aluatul trebuie sa fie foarte bine framanatat. Dupa ce ati framantat aluatul, se acopera cu un servet, se lasa in bucatarie, la loc cald. Diferentele de temperatura pot duce la scaderea painii, asa ca lasati aluatul sa creasca suficient. Dupa ce i-ati lasat timp aluatului sa creasca, incalziti cuptorul.

Ungeti cu putin ulei vegetal sau putina faina tava termorezistenta si adaugati aluatul. Focul trebuie sa fie potrivit si nu mare.

Se mai verifica din cand in cand. Puteti intepa usor painea, va puteti folosi de o scobitoare sau furculita. Daca scobitoare intra usor in paine, atunci este facuta. In plus, nu ar trebui sa ramana coca pe scobitoare, caci asta inseamna ca este cruda, adica nu este facuta.

Daca incepe sa capate nuanta rumenie, atunci este facuta. Se serveste atat calda, cat si rece.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paine de casa - la aparat de facut paine

Paine de casa - la aparat de facut paine

Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare: - apa (laptele) si ouale - untul - faina - sarea -

5 voturi    6 comentarii
3h 25 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata

Paine de casa neframantata

Intr-un bol mai mare amestecam toate ingredientele uscate: faina cu drojdia si sarea.Daca doriti

27 voturi    23 comentarii
22h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kilogramde faina integrala
  • sare
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • nu uscata
  • 600 de ml de apa calda si putina faina pentru tapetat tava.

Raporteaza reteta

Retete
de SanatateAcasa
Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Melcisori cu suc de rosii si ciuperci

Ciupercile se spala bine cu apa rece, se toaca marunt. Apoi se taie ceapa marunt. Se pune foarte

0 voturi    0 comentarii
30h
Paste si pizza
Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Se spune putin ulei vegetal intr-o tigaie incinsa, se adauga legumele, se inabusa, se adauga orezul,

5 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini suprize cu pui si cascaval

Mini suprize cu pui si cascaval

Pe mijlocul unei foi se aluat (taiat in patratele) se pun atat bucatile de pui, cat si cascavalul.

0 voturi    0 comentarii
10h
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Friptura de porc cu paste si masline