autor:

diana paula

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diana paula (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2009

Ingrediente
600gr faina, 6gr drojdie(1/4 din pachetul de drojdie de 25 de grame), 400ml apa, 1lingura (de supa)rasa de sare, 1 lingurita de zahar

Dificultate: Medie Timp: 4h

13 voturi

Mod de preparare

Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul (apa nu trebuie sa fie fierbinte ci doar caldutza), se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se lasa cca. 15-20 minute sa se desfaca (drojdia) si pe urma se adauga faina si se framanta bine pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana, pe urma se pune intr-o forma de chec (unsa cu unt sau margarina) si se lasa la crescut cca. 2 ore acoperit si undeva la caldura (poate chiar sub o plapuma sau duna). La cuptor se coace 45-50 minute maxim pana la o ora, depinde de culoarea pe care vreti sa o aiba. :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa neframantata , cu cartofi

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie

1 vot    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza
Paine de casa umpluta cu mancarica de fasole

Paine de casa umpluta cu mancarica de fasole

Pentru prepararea painii: 1. Se pun in masina de paine la programul pentru aluat 400 ml de apa,

12 voturi    8 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Bine crescuta. Si painea mea e pufoasa.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Imi place cum arata aceasta paine dar sigur nu este facuta in forma de chec ci in masina de paine.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    In masina de paine sau nu ,chiar arata bine aceasta painica..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

      Foarte frumoasa, toate pozele cu paine arata bine.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Intr-adevar painea este facuta in masina de paine ! Oricine are aceasta masina isi da seama.... Diana...nu ai luat cumva poza de pe net ?

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Cristina are dreptate.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Oricum, ambele imagini ne deschid apetitul pentru o felie de paine de casa

    • PACCAUD CRISTINA

      PACCAUD CRISTINA (Maestru bucatar) , 08 iunie 2009

      Va trimit ca si proba o fotografie de paina realizata de mine cu masina mea, pentru ca reteta realizata mai sus nu a fost coapta in cuptor.

    • PACCAUD CRISTINA

      PACCAUD CRISTINA (Maestru bucatar) , 08 iunie 2009

      Cantitatile nu sant corecte.Aceasta reteta este realizata cu o masina de paine, nu este o paine facuta in cuptor si nici coapta intr-o forma de chec. Vad bine ca in partea inferioara este crapatura cutitului care amesteca aluatul si lateral este forma recipientului masinei de facut paine. Utilizez de 2 ani o masina si pot sa fac diferenta intre o paine la masina si una de casa la cuptor. Retetele nu sant verificate daca corespund cu fotografiile ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

13 voturi

Ingrediente

  • 600gr faina
  • 6gr drojdie(1/4 din pachetul de drojdie de 25 de grame)
  • 400ml apa
  • 1lingura (de supa)rasa de sare
  • 1 lingurita de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de diana paula
Tocanita din pipote si inimi de pasare

Tocanita din pipote si inimi de pasare

Se spala bine maruntaiele, se pun la fiert vreo 2 ore sa scada bine apa cu sare, piper, untura. Dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Tort cu crema  fiarta pe aburi

Tort cu crema fiarta pe aburi

Se bat albusurile cu 10 linguri de zahar, se adauga galbenusurile si faina si se coace cca. 20 min

28 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

CONOPIDA CU CIUPERCI LA CUPTOR

Se desface conopida in buchetzele si se fierbe 5 minute in apa cu sare. Se scoate conopida din apa,

17 voturi    3 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bine crescuta. Si painea mea e pufoasa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu branza
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania