Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul (apa nu trebuie sa fie fierbinte ci doar caldutza), se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se lasa cca. 15-20 minute sa se desfaca (drojdia) si pe urma se adauga faina si se framanta bine pana aluatul devine omogen si nu se mai lipeste de mana, pe urma se pune intr-o forma de chec (unsa cu unt sau margarina) si se lasa la crescut cca. 2 ore acoperit si undeva la caldura (poate chiar sub o plapuma sau duna). La cuptor se coace 45-50 minute maxim pana la o ora, depinde de culoarea pe care vreti sa o aiba. :)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii