autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2010

Ingrediente
800 grame faina, 1/2 cub drojdie, 1 lingura margarina, 1/2 cana ulei, 1 cana apa calduta, 1 lingurita sare, mac

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga margarina, si putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.

Se imparte aluatul in 2 parti, iar fiecare parte in 3 baghete care se impletesc.
Se aseaza painile in tavi, se ung cu apa si se presara mac.
Se lasa la crescut si se dau la cuptorul incins la 200 grade timp de 15 -20 minute.
Cand s-au copt se ung cu apa rece si se invelesc cu un prosop de bumbac pana se mai racesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu un strop de rugaciune

Paine de casa cu un strop de rugaciune

Mod de preparare Pentru paine de casa alba într-un castron mai mare se amestecă faina cu drojdia

6 voturi    2 comentarii
3h
Retete de post
Paine neagra de casa

Paine neagra de casa

Se framanta un aluat din faina, apa, sare, zahar, drojdie, uleiul si apa calduta. Adaugam cateva

0 voturi    0 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Eu am facut o greseala pentru ca nu am impartit in doua aluatul si sa fac doua painici, ci l-am pus tot impreuna la copt si in partea de jos nu a fost foarte bine copt, dar, per total, painea asta a fost foarte buna (partea copata, evident) :)! Eu am adaugat si cereale, atat in aluat, cat si deasuprasi a fost buuun!

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine):

    Daaa!!! Suntem invitati la un gratar si, pentru ca nu puteam sa mergem cu mana goala, m-am tot gandit ce cadou gustos sa ducem prietenilor dragi... Si, fara stau prea mult pe ganduri, am decis sa fac niste paine de casa. Dar, la reteta lui Ionutz, pentru a oferi un alt fel de paine, am adaugat in aluat si niste masline (din acelea cu pimento)... Am si decorat painea, conferindu-i un aer de sarbatoare... Nu ne-am putut abtine si am gustat-o, asa calda - desi constientizam ca nu face bine la stomac!!! Un delir... Mi-a amintit de ciabatta...

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

    Super!! O sa incerc si eu, desi nu ma prea pricep la facut aluat.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 22 mai 2011

    Foarte interesanta reteta de piine-ca o tii sa creasca la frigider putin.Am o intrebare si te rog sa-mi raspunzi de ce dupa copt o uzi cu apa si pui un prosop pe ea -sa nu se usuce?Nu ar fi mai bine sa pui un vas cu putina apa pe fundul cuptorului ca sa-i dea umezeala si cind scoti piinea coapta are o coaja crocanta?

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 mai 2011

    Painea de casa este o minune ,iar cea preparata de tine arata tare bine...Felicitari...

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      Yammmmiii, paine de casa!!! Imi aduc aminte de copilarie, cand bunica ne facea paine la vatra! Gustoasa! Arata minunat!

    • Ionutz

      Ionutz (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Va multumesc pentru comentarii ! :)

    • Fara foto

      Gabriela (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Ai***** de la mine, felicitari!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Hmmmmmmmmmmm ce fain miroase !!! Pina la mine a ajuns aroma....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

      Ce frumos ai impletit-o.*****

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      piinea de casa e tot cea mai buna

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O paine deosebita !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      O bunatate !

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Super!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Bravo cu felicitari...sunt mandra de tine si imi place ca si barbatii sunt gospodari in bucatarie! Ai facut o paine chiar mai bine decat o mana de femeie.Bravo cu nota 10!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Piinea de casa..................e f.,f.buna. Si eu,citeodata,o impletesc.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte gustoasa!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Foarte buna painea facuta in casa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 800 grame faina
  • 1/2 cub drojdie
  • 1 lingura margarina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Maria Markov (Chef de cuisine)

Super!! O sa incerc si eu, desi nu ma prea pricep la facut aluat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu carne si bere