Paine de casa cu tarate

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Paine de casa cu tarate

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr tarate de grau
  • 100 gr tarate de ovaz
  • 10 gr drojdie unscata
  • 3 lg ulei
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • 200 ml apa calda

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.

Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min.

Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute.

Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut frumos, il intrindem usor pe masa de lucru tapetata cu faina, apasam usor pe aluat pt a scoate aerul si il rulam usor, il punem in tava unsa cu ulei, acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca 20 de min.

Bagam tava la cuptor pt 30 de min, la foc potrivit.

Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca asa, complet.

Dupa racire se feliaza.

Este o paine satioasa si gustoasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure