autor:

AdeLyna

» » Aluaturi si Foietaje

Paine de casa cu tarate

Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AdeLyna (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 august 2015

Ingrediente
500 gr faina, 100 gr tarate de grau, 100 gr tarate de ovaz, 10 gr drojdie unscata, 3 lg ulei, o lingurita de zahar, o lingurita de sare, 200 ml apa calda

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

22 voturi

Mod de preparare

Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.
Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min.
Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute.
Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut frumos, il intrindem usor pe masa de lucru tapetata cu faina, apasam usor pe aluat pt a scoate aerul si il rulam usor, il punem in tava unsa cu ulei, acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca 20 de min.
Bagam tava la cuptor pt 30 de min, la foc potrivit.
Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca asa, complet.
Dupa racire se feliaza.
Este o paine satioasa si gustoasa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu tarate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine de casa cu tarate si seminte

Paine de casa cu tarate si seminte

In vasul in care se framanta se pune faina cu taratele si le amestecam bine.In mijloc se face o gaura

6 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri sarati

Trandafiri sarati

Am dizolvat drojdia in apa. Pe o placa de lemn, am format un mic vulcan din faina, in mijloc am pus

1 vot    2 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

22 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 100 gr tarate de grau
  • 100 gr tarate de ovaz
  • 10 gr drojdie unscata
  • 3 lg ulei
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita de sare
  • 200 ml apa calda

Raporteaza reteta

Retete
de AdeLyna
Chiftelute din dovlecei

Chiftelute din dovlecei

Se curata si se rad dovleceii pe razatoarea mare, se amesteca cu un praf de sare si se pun pt 15

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune la fiert apa cu sare, foaia de dafin si ceapa curata si crestata. Cand apa incepe sa fiarba,

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete vegetariene
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu unt