Punem faina intr-un bol mare si o amestecam cu sarea, facem o gaura la mijloc.
Drojdia o dizolvam in putina apa cu zaharul si turnam comp. lichida in gaura facuta in faina. Lasam la dospit maiaua pt 5 min.
Amestecam maiaua cu faina, adaugam uleiul si apa treptat, pana obtinem un aluat consistent dar nu vartos. Framnatam aluatul 10 minute.
Il punem intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si lasam la dospit 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut frumos, il intrindem usor pe masa de lucru tapetata cu faina, apasam usor pe aluat pt a scoate aerul si il rulam usor, il punem in tava unsa cu ulei, acoperim cu un prosop si mai lasam sa creasca inca 20 de min.
Bagam tava la cuptor pt 30 de min, la foc potrivit.
Dupa ce am scos painea din cuptor, o acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca asa, complet.
Dupa racire se feliaza.
Este o paine satioasa si gustoasa!
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii