autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Paste si pizza

Paine de casa neframantata , cu cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 iunie 2015

Ingrediente
1 kg faina alba, 850 ml apa calduta, 1 -2 pliculete drojdie uscata/7 g pliculetul, 1 lingurita cu varf sare, 2 linguri ulei, 300 g cartofi

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Durata de dospire la rece a acestei paini este intre 17-24 de ore cand folosim 1 liculet drojdie si de 4-5 ore, cand folosim 2 pliculete.
Cand sunt gata, punem deoparte apa de pe ei-NU O ARUNCATI , o folosim la paine-si ii zdrobim.
Ii lasam sa se raceasca dupa ce am facut un piureu din ei, adaugand putina apa in care au fiert si cele 2 linguri cu ulei.
Cernem faina si adaugam drojdia uscata,cartofii, sarea si apa, putin cate putin pina se incorporeaza toata faina( sa nu faca cocoloase). Sa nu uitati ca la apa de pe cartofi ,mai adaugati atata apa cat sa fie in total 850 ml !
Amestecati cu lingura de lemn, veti obtine un aluat moale si lipicios.Puteti adauga seminte, daca doriti.
Acoperim vasul cu aluat, cu capacul sau cu folie alimentara si il lasam la rece la frigider, atatea ore, dupa cata drojdie am pus, adica 1 plic =17-24 ore sau 2 plicuri = 4-5 ore.
Vedeti ca aluatul creste foarte mult, isi dubleaza volumul, sa nu curga din vas !
Dupa trecerea timpului de dospit, punem aluatul pe o suprafata bine infainata si ii dam forma rotunda.
O lasam sa dospeasca cam 15 minute pina cand incalzim cuptorul de aragaz, la 220 grade C, in care am pus si vasul in care vom coace painea.
Acesta va fi captusit cu hartie de copt sau uns cu ulei si va avea capac.
Cand cuptorul si vasul sunt bine incinse , scoatem vasul si asezam aluatul in el, avand grija sa nu ne ardem. Punem capacul pe vas si il dam la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute, pina cand mai creste aluatul.
Luam apoi capacul si painea se va coace si se va rumeni frumos, in aproximativ o ora si jumatate de cand am bagat-o la cuptor.
Se scoate si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
Veti avea o painica perfecta cu coaja cocanta si miez pufos.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/11/paine-de-casa-neframantata-cu-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa neframantata , cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne quatro formaggi

Penne quatro formaggi

Am topit untul intr-o tigaie si peste el am pus smantana si branzeturile.Intre timp am fiert pastele

2 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza
Cuiburi din paste cu sos de rosii si ciuperci

Cuiburi din paste cu sos de rosii si ciuperci

Se fierb pastele in apa cu sare apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece.Ciupercile splate si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg faina alba
  • 850 ml apa calduta
  • 1 -2 pliculete drojdie uscata/7 g pliculetul
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 2 linguri ulei
  • 300 g cartofi

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Macaroane fripte