autor:

Maria Markov

» » Aluaturi si Foietaje

Paine din aluat neframantat

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 noiembrie 2011

Ingrediente
400 gr faina, 270 ml apa calduta, 10 gr drojdie proaspata, 1 lingura miere, 1 si 1/2 lingurite sare, 2-3 linguri ulei de masline, ,

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

29 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol si se amesteca cu sarea.

Drojdia, maruntita cu cutitul, si peste care se adauga lingura de miere, se amesteca cu apa calduta pana se dizolva, si se adauga cele 3 linguri de ulei de masline.

Lichidul se toarna peste faina si se invarte cu mana de 3-4 ori pana se aduna cat de cat, apoi aluatul format il punem intr-un recipient cu capac si il dam la frigider intre 12 si 24 de ore.

Nu va speriati daca aluatul vi se va parea prea moale, asa trebuie sa fie!

A doua zi l-am scos din frigider, am pudrat masa cu faina si am turnat aluatul peste. Mi-am infainat bine mainile si am aplatizat aluatul formand un patrat/dreptunghi.

Am inpachetat apoi aluatul astfel (se poate vedea mai clar in poze): am adus partea stanga a aluatului pana a jumatate apoi am acoperit partea stanga cu partea dreapta. Am repetat operatiunea si cu noul dreptunghi format.

Am pudrat bine cu faina un servet de bucatarie, am luat aluatul si l-am pus pe servet cu partea deschisa in jos. Se acopera si se lasa la crescut cam o ora.

Eu am copt painea in vas de lut asa ca am pus vasul la incalzit in cuptor in prealabil (250 grade). Am scos vasul, am pus pinea in vas cu partea deschisa in sus, am acoperit cu capacul si am dat la cuptor pentru 25-30 minute. Luam capacul si mai lasam la cuptor pentru inca 15-20 de minute. E minunata aceasta paine, si e foarte simplu de facut, mai putin timpul mare de asteptare cand trebuie sa tinem painea la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din aluat neframantat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Foetaj cu mere

Foetaj cu mere

Merele curatate de coaja,taiate cubulete,le calesc impreuna cu zaharul iar cand s-au inmuiat,adaug

5 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Placinta cu telemea si za’atar(specific arab)

Din ingredientele pt. aluat,se face un aluat dospit,asa:drojdia se amesteca cu 2 lingurite de zahar;se

13 voturi    19 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Esmeralda Emilika Brown , 03 aprilie 2015

    Popescu Felicia In vas yena crezi ca se poate? Cat timp se mentine aceasta paine proaspata ?

  • Fara foto

    Popescu Felicia , 12 noiembrie 2014

    Orice vas cu capac. Eu fac aceasta paine de 3 ani si de fiecare data iese la fel, exact ca in fotografie. O coc intr-o oala de fonta, zmaltuita, dar obligatoriu cu capac.

  • Fara foto

    Stejar Gratiela , 31 octombrie 2014

    Mai ca m-as risca:))))

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2014

      Am pregetit materialul si ma duc sa fac aluatul,de mult vreau sa fac paine in casa si asta este cred imboldul,daca reusesc,repet sigur.Multumesc mult.

    • Fara foto

      Tunea Mihaiela , 04 octombrie 2014

      Am facut paine dupa aceasta reteta si mi-a iesit grozava. Eu am copt-o in yena cu capac. Multumim.

    • Fara foto

      Podaru Alina , 19 iunie 2014

      mersi Dane,la asta nu m-am gandit!

    • Fara foto

      Andriuca Dan , 19 iunie 2014

      cred ca in vas ena

    • Fara foto

      Podaru Alina , 19 iunie 2014

      si daca nu am vas de lut in ce o pot coace?

    • Fara foto

      Müller Marieta , 19 iunie 2014

      Am s-o incerc si eu! Se poate face si cu faina integrala?

    • Fara foto

      Bernicu Ovidiu , 11 februarie 2014

      Orice vas cu capac. Eu fac aceasta paine de 3 ani si de fiecare data iese la fel, exact ca in fotografie. O coc intr-o oala de fonta, zmaltuita, dar obligatoriu cu capac.

    • Fara foto

      Ina Dumitrescu , 10 noiembrie 2013

      Am facut si eu painea si este muninata.Multumesc

    • Fara foto

      catrina , 10 noiembrie 2013

      am facut si eu painea si este ff buna.Multumesc

    • Pur_si_simplu_papa_bun

      Pur_si_simplu_papa_bun (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2011

      Deci numai la mirosul de paine proaspata ma gandesc de cand am vazut reteta ta!!!

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Va multumesc pentru aprecieri! :)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Felicitari, arata nemaipomenit!

    • Fara foto

      allvizible (Bucatar) , 21 noiembrie 2011

      Arata foarte bine! Felicitari

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Painea de casa imi place mult, iar a ta a iesit f bine!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2011

      Cat de frumoasa ti-a reusit ! Gustul il cunosc e yumi,yumi. Felicitari !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

29 voturi

Ingrediente

  • 400 gr faina
  • 270 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura miere
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 2-3 linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Am pregetit materialul si ma duc sa fac aluatul,de mult vreau sa fac paine in casa si asta este cred imboldul,daca reusesc,repet sigur.Multumesc mult.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de casa cu pui si ciuperci