autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Paine din faina de porumb fara gluten

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 28 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 28 august 2012

Ingrediente
1 3/4 paharlapte acru, 5 oua mari, 2 linguri zahar, 1 1/2lingurita sare, 1 1/2lingurita praf de copt, 3/4 lingurita bicarbonat, 21/4pahare faina de porumb cernuta, 50 gr de unt topit si racit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

14 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o tava de 20*20 sau o tava mai lata de chec (vezi foto).



Intr-un bol se bat ouale usor si se amesteca cu laptele acru, sarea, zaharul, praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine, se adauga treptat faina, dupa care untul topit si se amesteca din nou. Se toarna compozitia in tava dupa care se coace 20-30 de minute pana se formeaza o coaja rumenita deasupra si trece de testul scobitorii.



Se lasa sa se raceasca si se serveste cu putin unt si branza sarata. Este gustoasa si cei mai important, nu are gluten.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina de porumb fara gluten" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pasteis de urdã (traditional portughez)

Pasteis de urdã (traditional portughez)

1)Se intind foile. Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete. 2)Creme de Pateleiro: Se

8 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
CLATITE FOI

CLATITE FOI

Se bat ouale cu sarea intr-un castron, adaugandu-se treptat, faina, amestecandu-se continuu sa nu

11 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2014

    Da ai dreptate e vorba de pahare/

  • Fara foto

    Erika Ruczuly , 24 octombrie 2014

    Gabriela Munteanu, mie mi se pare ca e vorba de pahare (scrie ,,21/4pahare faina de porumb''), adica cu 2pahare si inca 1/4. Nu e cum sa fie vorba de kg., si nici 21de pahare. Ar fi prea mult.

  • Fara foto

    Gabriela Munteanu , 21 mai 2014

    Buna, ce inseamna "21/4 faina de porumb" - 2Kg si un sfert? Eu nu consum produse de origine animala, se poate "sari" (eventual inlocui) ouale, laptele, untul? Si inca o intrebare, daca se poate: faina de porumb = malai grisat? Multumesc!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      13/4pahar este un pahar plin si unul pana la 3treimi din el-iar laptele acru eu l-am cumparat la noi este prea cald si lapte acru facut in casa nu rezista.

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 31 august 2012

      Ce bine arata painea, trebuie sa incerc este ideala pt cei care au diabet. Am o intrebare, laptele acru e cumparat sau ai facut acasa. Si nu inteleg cum vine 13/4 , sa nu razi de mine :))

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      Foarte interesanta reteta, potrivita pt cei care nu au voie sa consume gluten. Arata foarte bine painea! Eu nu am probleme cu nutritia, fac paine din faina de grau.

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

      buna, o sa dau reteta mai departe prietenilor interesati

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 3/4 paharlapte acru
  • 5 oua mari
  • 2 linguri zahar
  • 1 1/2lingurita sare
  • 1 1/2lingurita praf de copt
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 21/4pahare faina de porumb cernuta
  • 50 gr de unt topit si racit

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Da ai dreptate e vorba de pahare/

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti fluturasi