Ingrediente
* 900 g faina 650, * 650 ml apa calduta, * 1/2 lingurita drojdie uscata (nu stiu cat inseamna in drojdie umeda), * 2 lingurite sare, , Mai ai nevoie de o oala/cratita groasa, din fonta sau lut cu capac (neaparat).
Dificultate: Medie | Timp: 24h
12 voturi
Mod de preparare
A doua zi presari putina faina pe masa de lucru si torni coca. Ea trebuie sa fie foarte moale, dar sa poti lucra cu ea, cam ca la ciabatta. Presara putina faina si pe coca sa nu ti se lipeasca de degete si preseaz-o putin ca sa scoti gazele din ea. Fa o bila si pune-o la loc in castron, acopera-l din nou si lasa sa mai creasca pana ce se incalzeste cuptorul (cam 1/2 ora)
Pune oala de fonta/lut/Jena in cuptor si incalzeste la temperatura maxima. Cand s-a incalzit foarte bine, scoate oala cu mare grija ca e fierbinte tare. Pune coca in ea,cresteaz-o putin, pune capacul si lasa la cuptor cam 30 min la 220 C.
Dupa asta scoate capacul iarasi cu mare grija sa nu te arzi si mai lasa cm 15 minute, ca sa se coloreze crusta.
Scoate oala din cuptor si lasa painea sa se racoreasaca putin, apoi pune-o sa se raceasca pe un gratar. Las-o sa se raceasca bine, nu o taia inainte, ca altfel e cam cleioasa in mijloc.
gabriela (Chef de cuisine) , 04 mai 2014
grozava...grozava! o minunatie de paine!
Abhishek M Sharma , 04 ianuarie 2014
Nu lucreaza 18 ore,coca o face seara . Deci coca dospeste toata noaptea plus orele de lucru ale doamnei. E asa de simplu de inteles...
Doinita Drilea , 02 ianuarie 2014
pare a fi tare gustoasa !
constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2011
Arata super si cred ca este o bunatate !