Paine fara framantare

Timp pregatire
1440 minute
Complexitate
medie
Paine fara framantare

Ingrediente

  • * 900 g faina 650
  • * 650 ml apa calduta
  • * 1/2 lingurita drojdie uscata (nu stiu cat inseamna in drojdie umeda)
  • * 2 lingurite sare
  • Mai ai nevoie de o oala/cratita groasa, din fonta sau lut cu capac (neaparat).

Mod de preparare

In prima zi, seara pregatesti coca pe care o lasi la crescut minim 12 ore (daca e vara). Eu am lasat-o pana am ajuns acasa de la serviciu, adica 18 ore. Coca se face amestecand faina cu sarea si drojdia, apoi adaugand apa. Toate se amesteca cu o lingura/paleta cam 3 minute, ca sa se absoarba apa uniform si sa se mai duca din cocoloase. Pune coca intr-un castron mare si o acoperi cu folie de plastic. Lasi castronul undeva sa nu fie curenti, cel mai bine in cuptor.

A doua zi presari putina faina pe masa de lucru si torni coca. Ea trebuie sa fie foarte moale, dar sa poti lucra cu ea, cam ca la ciabatta. Presara putina faina si pe coca sa nu ti se lipeasca de degete si preseaz-o putin ca sa scoti gazele din ea. Fa o bila si pune-o la loc in castron, acopera-l din nou si lasa sa mai creasca pana ce se incalzeste cuptorul (cam 1/2 ora)

Pune oala de fonta/lut/Jena in cuptor si incalzeste la temperatura maxima. Cand s-a incalzit foarte bine, scoate oala cu mare grija ca e fierbinte tare. Pune coca in ea,cresteaz-o putin, pune capacul si lasa la cuptor cam 30 min la 220 C.

Dupa asta scoate capacul iarasi cu mare grija sa nu te arzi si mai lasa cm 15 minute, ca sa se coloreze crusta.

Scoate oala din cuptor si lasa painea sa se racoreasaca putin, apoi pune-o sa se raceasca pe un gratar. Las-o sa se raceasca bine, nu o taia inainte, ca altfel e cam cleioasa in mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise