autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Retete de post, Retete vegetariene

Paine frantuzeasca

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2010

Ingrediente
500 gr faina, 300 ml apa calduta, 25 gr zahar, 5 gr drojdie uscata, 2 galbenusuri, 1 lingurita sare, 1 lingura miere, lapte, pentru uns, 2-4 linguri herbes de provence

Dificultate: Redusa Timp: 3h

7 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si amesteca iar.Lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.Intr-un vas pune faina.Intr-un bol, bate galbenusurile cu sarea si mierea apoi incorporeaza-le in faina.Adauga la faina si apa cu drojdia si amesteca.Framanta aluatul obtinut pana cand se omogenizeaza apoi lasa-l la crescut 1 ora, la temperatura camerei.
Dupa 1 ora, intinde aluatul si impacheteaza-l de 1-2 ori apoi intinde-l iar.Repeta operatiunea de cel putin 6 ori apoi lasa aluatul sa mai creasca 1 ora.
Incalzeste cuptorul la 180⁰C.Da-i aluatului forma de minge apoi unge-l peste tot cu un strat subtire de lapte.Rostogoleste bila prin herbes de provence si aseaz-o intr-o tava tapetata cu foaie de copt.Da-o la copt 30-40 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.Pentru a fi mai moale, se poate introduce in cuptor un pahar cu apa pentru a se face aburi.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Am pregatit si eu aceasta paine este o bunatate !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Bine mai arata !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

    Ti-a iesit foarte frumoasa.

    • Dachman Laura

      Dachman Laura (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      acele ierburi se gasesc cam la orice magazin

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Da, frumoasa, unde gasim ierburile de Provence?

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

      Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

7 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 300 ml apa calduta
  • 25 gr zahar
  • 5 gr drojdie uscata
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura miere
  • lapte
  • pentru uns
  • 2-4 linguri herbes de provence

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit si eu aceasta paine este o bunatate !

Retete

din Retete vegetariene

Cartofi gratinati, cu telemea si ou Cartofi gratinati, cu telemea si ou

1. Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute (nu complet fierti, pentru ca se mai coc in cuptor) 2. Se fierb ouale, tari

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
ARDEI UMPLUTI CU OREZ SI CIUPERCI