autor:

Ady

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Naan (pentru 4-6 persoane)

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 21 iulie 2011

Ingrediente
Ai nevoie de:, 500 g faina, 150 ml lapte, 50 g zahar alb, 1 lingurite drojdie uscata, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei (de floarea soarelui), 150 ml iaurt gras, 1 ou, sare, piper negru

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Din laptele caldut, putin zahar si drojdie pregatim o maia, pe care o lasam sa dospeasca (circa 20 de minute), la loc ferit de aer rece. Facem din toate ingredientele un aluat bine framantat, ungem masa omogenizata cu putin ulei, acoperim cu un prosop de bucatarie si o tinem la caldura pana cand se dubleaza cantitatea. Reluam (dupa circa o ora) framantarea si formam 6 cercuri egale. Acoperim din nou si le mai lasam circa 30 de minute sa se "odihneasca".

Intre timp incingem cuptorul. Luam o portie din aluat si intindem un cerc cat dimensiunea tavii/tigaii in care urmeaza sa fie coapta painea Naan. Introducem tava/tigaia in cuptorul fierbinte si lasam sa se incalzeasca puternic. De-abia acum asezam aluatul si lasam scurt sa se coaca (pana scoate basici), apoi intoarcem si coacem pe partea cealalta. Procedam identic cu toate celelalte. Se servesc calde sau reci, alaturi de orice sortiment culinar indian.



Sfat: puteti pregati anticipat acest aluat, pastrand ulterior fiecare portie invelita in folie de aluminiu la congelator. Inainte de coacere se scot din refrigerator cu cel putin 25-30 de minute inainte, pentru a putea fi intinse.



Sugestie: daca doriti sa dati o reala savoare indiana acestui preparat, adaugati in aluat putin garam masala. Daca nu dispuneti de acest amestec de mirodenii, puteti recurge la seminte de susan, cateva fire de chimion si un varf cutit de scortisoara.



Recomandare: indiferent ce tigaie/tava folositi pentru coacerea painii Naan, sa nu o ungeti cu ulei, insa, dupa fiecare foaie coapta, aruncati eventualele ramasite, pentru ca sa nu se arda urmatoarea felie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Naan (pentru 4-6 persoane)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
FUNDITE CU BRANZA

FUNDITE CU BRANZA

Intr-un castron se amesteca iaurtul, uleiul de masline, oul, branza , nucsoara, boiaua, drojdia dizolvata

5 voturi    10 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Draga Sidy, este foarte asemanatoare lipiilor libaneze, difera doar consistenta si fragezimea conferita de iaurt. Este un fel de intermediar intre aluatul de burrito si clasica lipie arabeasca...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 23 iulie 2011

    Interesant.....as fi vrut sa o si vad..... Pacat ca nu ai facut poze. Cred ca arata ca cea din imaginea ce o trimit....

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g zahar alb
  • 1 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei (de floarea soarelui)
  • 150 ml iaurt gras
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Draga Sidy, este foarte asemanatoare lipiilor libaneze, difera doar consistenta si fragezimea conferita de iaurt. Este un fel de intermediar intre aluatul de burrito si clasica lipie arabeasca...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine Indiana Poori