Paine Naan (pentru 4-6 persoane)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 500 g faina, 150 ml lapte, 50 g zahar alb, 1 lingurite drojdie uscata, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri ulei (de floarea soarelui), 150 ml iaurt gras, 1 ou, sare, piper negru

Mod de preparare

Din laptele caldut, putin zahar si drojdie pregatim o maia, pe care o lasam sa dospeasca (circa 20 de minute), la loc ferit de aer rece. Facem din toate ingredientele un aluat bine framantat, ungem masa omogenizata cu putin ulei, acoperim cu un prosop de bucatarie si o tinem la caldura pana cand se dubleaza cantitatea. Reluam (dupa circa o ora) framantarea si formam 6 cercuri egale. Acoperim din nou si le mai lasam circa 30 de minute sa se "odihneasca".

Intre timp incingem cuptorul. Luam o portie din aluat si intindem un cerc cat dimensiunea tavii/tigaii in care urmeaza sa fie coapta painea Naan. Introducem tava/tigaia in cuptorul fierbinte si lasam sa se incalzeasca puternic. De-abia acum asezam aluatul si lasam scurt sa se coaca (pana scoate basici), apoi intoarcem si coacem pe partea cealalta. Procedam identic cu toate celelalte. Se servesc calde sau reci, alaturi de orice sortiment culinar indian.

Sfat: puteti pregati anticipat acest aluat, pastrand ulterior fiecare portie invelita in folie de aluminiu la congelator. Inainte de coacere se scot din refrigerator cu cel putin 25-30 de minute inainte, pentru a putea fi intinse.

Sugestie: daca doriti sa dati o reala savoare indiana acestui preparat, adaugati in aluat putin garam masala. Daca nu dispuneti de acest amestec de mirodenii, puteti recurge la seminte de susan, cateva fire de chimion si un varf cutit de scortisoara.

Recomandare: indiferent ce tigaie/tava folositi pentru coacerea painii Naan, sa nu o ungeti cu ulei, insa, dupa fiecare foaie coapta, aruncati eventualele ramasite, pentru ca sa nu se arda urmatoarea felie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise