autor:

sauleanu nina

» » Aluaturi si Foietaje

Paine nedospita (azima)

Autor: sauleanu nina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sauleanu nina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2012

Ingrediente
250 g faina alba, 250 g faina integrala (tarate), 1 lingurita sare, 1 lingurira bicarbonat de sodiu alimentar, 1 lingurita zahar, 1 cana mare de lapte batut sau iaurt diluat cu putin lapte dulce sau apa calduta

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas de plastic, se adauga sare, zahar, bicarbonat si se omogenizeaza.

Se toarna laptele la temperatura camerei.

Se amesteca cu o lingura de lemn ,apoi se framanta usor cu mana.

Daca mai trebuie faina mai adaugati pana iese un aluat nu prea tare.

Se pune intr-o tava usor incalzita pe care s-a presarat faina.

Se pune la cuptor imediat la foc potrivit cc 30 min pana prinde o culoare maronie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine nedospita (azima)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta alsaciana

Placinta alsaciana

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi

15 voturi    4 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu susan

Chifle cu susan

1. Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi

5 voturi    9 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • sauleanu nina

    sauleanu nina (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2015

    da, bicarbonat

  • Fara foto

    ana , 13 aprilie 2015

    Bicarbonat!!!!????

  • Fara foto

    P B , 29 iulie 2014

    Nu asa se obtine azima adevarata

    • sauleanu nina

      sauleanu nina (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2012

      ramona am incercat sa modific corect erea azima

    • Fara foto

      ramona cerasela (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2012

      De ce azina?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 250 g faina integrala (tarate)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurira bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cana mare de lapte batut sau iaurt diluat cu putin lapte dulce sau apa calduta

Raporteaza reteta

sauleanu nina (Chef de cuisine)

da, bicarbonat

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ceapa