autor:

sauleanu nina

» » Aluaturi si Foietaje

Paine nedospita (azima)

Autor: sauleanu nina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sauleanu nina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2012

Ingrediente
250 g faina alba, 250 g faina integrala (tarate), 1 lingurita sare, 1 lingurira bicarbonat de sodiu alimentar, 1 lingurita zahar, 1 cana mare de lapte batut sau iaurt diluat cu putin lapte dulce sau apa calduta

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

6 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un vas de plastic, se adauga sare, zahar, bicarbonat si se omogenizeaza.

Se toarna laptele la temperatura camerei.

Se amesteca cu o lingura de lemn ,apoi se framanta usor cu mana.

Daca mai trebuie faina mai adaugati pana iese un aluat nu prea tare.

Se pune intr-o tava usor incalzita pe care s-a presarat faina.

Se pune la cuptor imediat la foc potrivit cc 30 min pana prinde o culoare maronie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine nedospita (azima)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • io , 28 octombrie 2020

    azima e o lipie facuta din faina , apa si un pic de ulei. Se facea pe plita incinsa, asa o facea bunica la tara.

  • sauleanu nina

    sauleanu nina (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2015

    da, bicarbonat

  • ana , 13 aprilie 2015

    Bicarbonat!!!!????

    • P B , 29 iulie 2014

      Nu asa se obtine azima adevarata

    • sauleanu nina

      sauleanu nina (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2012

      ramona am incercat sa modific corect erea azima

    • ramona cerasela (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2012

      De ce azina?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

6 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 250 g faina integrala (tarate)
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurira bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 lingurita zahar
  • 1 cana mare de lapte batut sau iaurt diluat cu putin lapte dulce sau apa calduta

Raporteaza reteta

io

azima e o lipie facuta din faina , apa si un pic de ulei. Se facea pe plita incinsa, asa o facea bunica la tara.

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Piroske cu cartofi