autor:

Ionutz

» » Aluaturi si Foietaje

Paine Purcelus

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 noiembrie 2010

Ingrediente
500 grame faina, 1/3 cub drojdie, 50 ml cana ulei, 1 cana apa calduta, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua, pentru doi purcelusi.
85 % dintr-o bucata va fi folosita pentru corp, si se va modela ca in poza. Rstul de aluat va fi folosit pentru picioruse, urechi, coada, ochi si nari.
Pentru picioruse se intinde un snur gros de 1 cm si lung de 16 cm care se va taia in 4. Pentru codita se face un snur subtire.
Ochii si narile le-am facut din aluat amestecat cu cacao, pentru culoare.

Se aseaza intr-o tava, se retuseaza forma, se ung cu apa inainte de a se introduce in cuptorul incins.
Se lasa la copt 20 minute, iar dupa ce se scot din cuptor se ung cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop de bumbac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Purcelus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifla pentru hamburger

Chifla pentru hamburger

Intr-un bol mai mare se amesteca faina,sarea si drojdia uscata.Laptele se incalzeste putin si se

7 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, muiata in 50 ml lapte caldut si amestecata

11 voturi    5 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

    Ce purcelusi frumosi!! Am observat ca iti place sa faci tot felul de preparate din aluat! Eu nu stiu sa fac aluat, nu-mi iese :( !

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2010

    Mama ne făcea din restul de aluat de pe troaca de pine nişte păsărele. Cât le adoram! La fel din restul de la cozonac. Mi-ai adus aminte...Felicitări pentru idee!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

    Merge la fix la pomana porcului in decembrie!!! felicitãri :)

    • doru simona

      doru simona (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      interesanta ideea, eu sunt mereu in cautare de idei pt painici, felicitari

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Dupa ce i-ai facut asa frumosi, iti mai vine sa-i tai? Felicitari! Ai toate stelutele!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Frumosi purcelusi .....felicitari*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Foarte frumusei purcelusii facuti de tine. Felicitari ! pentru ingeniozitate.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 1/3 cub drojdie
  • 50 ml cana ulei
  • 1 cana apa calduta
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Maria Markov (Chef de cuisine)

Ce purcelusi frumosi!! Am observat ca iti place sa faci tot felul de preparate din aluat! Eu nu stiu sa fac aluat, nu-mi iese :( !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Lipii fara gluten simple si cu seminte de floarelui, la tigaie