Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Dupa ce a crescut se imparte aluatul in doua, pentru doi purcelusi.
85 % dintr-o bucata va fi folosita pentru corp, si se va modela ca in poza. Rstul de aluat va fi folosit pentru picioruse, urechi, coada, ochi si nari.
Pentru picioruse se intinde un snur gros de 1 cm si lung de 16 cm care se va taia in 4. Pentru codita se face un snur subtire.
Ochii si narile le-am facut din aluat amestecat cu cacao, pentru culoare.
Se aseaza intr-o tava, se retuseaza forma, se ung cu apa inainte de a se introduce in cuptorul incins.
Se lasa la copt 20 minute, iar dupa ce se scot din cuptor se ung cu apa cu zahar si se acopera cu un prosop de bumbac.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii