autor:

Sidy

» » Paste si pizza

Paine rustica cu cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2014

Ingrediente
Paine cu ceva in plus, cu niste cartofi., Nu discut gusturile, doar o asez pe masa si va ispitesc cu ceva bun de tot..., , 700 g cartofi ( ies 400 g piure cartofi), 200 ml lapte, 150 ml apa ( in care au fiert cartofii), 2+2 linguri ulei, 1 lingurita sare, 550 g faina alba, 100 g faina neagra, 2 linguri faina de ovaz, 1 lingura tarate Phsyllium, 7 g drojdie uscata, 1 lingurita zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Curatam cartofii , ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare aproximativ 20 minute, pina cand sunt fierti bine.Apa de pe ei o scurgem dar o punem deoparte.Cartofii fierti ii punem pe o tava si ii lasam la racit, apoi ii zdrobim si ii amestecam cu 50 ml lapte si 2 linguri ulei.
Framantam bine toate ingredientele pina cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Sau daca aveti masina de paine , puneti ingredientele in ordinea in care am mentionat-o eu - piureul l-am pus intre cele doua feluri de faina- :
Programati apoi masina pe programul de framantat si dospit. " Dough" .
Daca ati framantat cu mana , lasati apoi aluatul pe masa , acoperit, la dospit, pina isi dubleaza volumul.
Dupa trecerea timpului de framantat si dospit( la masina), rasturnam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina , apoi luam vasul in care vom coace painea , il ungem cu putin ulei si asezam aluatul de paine pe care il crestam cu un cutit ascutit introdus in faina.
Lasam aluatul sa dospeasca in forma cam 40 de minute pina creste bine.
Incalzim cuptorul la 200 de grade C.
Dupa ce aluatul a crescut il putem unge cu galbenus de ou, dar nu este obligatoriu.
Dam painea la copt in cuptor , dar dupa 5 minute , reducem focul la 180 de grade si lasam sa se coaca aproximativ 50 de minute, dar asta depinde de cuptorul fiecareia.
Cand painea este bine rumenita, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in forma.
A ajuns mirosul de paine calda , scoasa din cuptor, pina la voi ???
Nu se compara gustul de paine calda, proaspat scoasa din cuptor cu nimic pe lumea asta!
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/06/paine-rustica-cu-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rustica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spagete cu carne de gaina in sos peshamel

Spagete cu carne de gaina in sos peshamel

Intr-o cratita punem apa cu putina sare la fiert si fierbem spaghetele in ea. Apoi le strecuram

13 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Paste si pizza
Paste Delicioase

Paste Delicioase

Se pun pastele la fiert. Între timp se căleşte pancetta, pe urmă se adaugă ciupercile, se călesc

3 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 06 august 2014

    Scrie si in reteta : 550 g faina alba si 100 g faina neagra

  • Fara foto

    Toncean Sidonia , 06 august 2014

    Scrie si in reteta : 550 g faina alba si 100 g faina neagra

  • Fara foto

    Sin Carmen , 03 august 2014

    dar cita faina ai folosit! multumesc!!

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 17 iunie 2014

      Cea mai buna paine de casa ! Incercati...sa vedeti cat e de buna....

    • Fara foto

      Elena Si Gigi Duca , 17 iunie 2014

      asa este ai dreptate,eu nu consum decat paine de casa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Paine cu ceva in plus
  • cu niste cartofi.
  • Nu discut gusturile
  • doar o asez pe masa si va ispitesc cu ceva bun de tot...
  • 700 g cartofi ( ies 400 g piure cartofi)
  • 200 ml lapte
  • 150 ml apa ( in care au fiert cartofii)
  • 2+2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 550 g faina alba
  • 100 g faina neagra
  • 2 linguri faina de ovaz
  • 1 lingura tarate Phsyllium
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Scrie si in reteta : 550 g faina alba si 100 g faina neagra

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
TAGLIATELLE ALFREDO