autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Ingrediente
1kg de faina de alac cernuta, 50 gr de drojdie proaspata sau 2linguri de drojdie uscata care este in vacum sau un pliculet de 7gr de drojdie uscata, 2linguri de miere curata, 4linguri de ulei de masline, 2lingurite de sare, 600 ml de apa calduta temperatura camerei, pentru uns 1ou, susan ptr presarat sau cenusca sau ce doriti

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

In oala mixerului punem faina cernuta drojdia uscata, zahar, ulei si cu forma de framantat pornim mixerul ca sa amestece componentele si treptat turnam apa pana incepe sa se formeze aluatul adaugam sarea acum si nu inainte ca sa nu faca contact cu drojdia-si lasam mixerul sa framante aluatul 8minute-pana aluatul se formeaza bine - oala mixerului este curata si il acoperim cu o punga de naylon ca sa creasca.Il lasam o ora jumatate sa creasca.

Inclazim cuptorul la 200 de grade si cand aluatul a crescut il framantam putin sa scoatem aerul si tapetam 2 tavi cu hartie de copt.

Impartim aluatul in 12 bucati si facem painicele dupa dorinta le punem la distanta unele de altele si mai lasam jumatate de ora sa creasca. Le ungem cu ou batut cu putina sare si presaram cu susan - nu este obligatoriu ou se pot stropi cu putina apa si presarat cu susan sau cenusca si tot e bine.

Se coc 15 minute la faza de turbo la cuptor sau pana se rumenesc usor.

Faina de alac este o faina sanatoasa ptr toti care tin dieta sau sant diabetici sau vor sa manance putina paine-si chiar ptr copii este mai sanatoasa - vedeti in Wikipedia!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonaci deliciosi

Cozonaci deliciosi

Toate ingredientele le-am pregatit de cu seara si le-am adus in bucatarie sa fie la aceiasi temperatura.

22 voturi    19 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg de faina de alac cernuta
  • 50 gr de drojdie proaspata sau 2linguri de drojdie uscata care este in vacum sau un pliculet de 7gr de drojdie uscata
  • 2linguri de miere curata
  • 4linguri de ulei de masline
  • 2lingurite de sare
  • 600 ml de apa calduta temperatura camerei
  • pentru uns 1ou
  • susan ptr presarat sau cenusca sau ce doriti

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza