autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 octombrie 2015

Ingrediente
1kg de faina de alac cernuta, 50 gr de drojdie proaspata sau 2linguri de drojdie uscata care este in vacum sau un pliculet de 7gr de drojdie uscata, 2linguri de miere curata, 4linguri de ulei de masline, 2lingurite de sare, 600 ml de apa calduta temperatura camerei, pentru uns 1ou, susan ptr presarat sau cenusca sau ce doriti

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

1 vot

Mod de preparare

In oala mixerului punem faina cernuta drojdia uscata, zahar, ulei si cu forma de framantat pornim mixerul ca sa amestece componentele si treptat turnam apa pana incepe sa se formeze aluatul adaugam sarea acum si nu inainte ca sa nu faca contact cu drojdia-si lasam mixerul sa framante aluatul 8minute-pana aluatul se formeaza bine - oala mixerului este curata si il acoperim cu o punga de naylon ca sa creasca.Il lasam o ora jumatate sa creasca.

Inclazim cuptorul la 200 de grade si cand aluatul a crescut il framantam putin sa scoatem aerul si tapetam 2 tavi cu hartie de copt.

Impartim aluatul in 12 bucati si facem painicele dupa dorinta le punem la distanta unele de altele si mai lasam jumatate de ora sa creasca. Le ungem cu ou batut cu putina sare si presaram cu susan - nu este obligatoriu ou se pot stropi cu putina apa si presarat cu susan sau cenusca si tot e bine.

Se coc 15 minute la faza de turbo la cuptor sau pana se rumenesc usor.

Faina de alac este o faina sanatoasa ptr toti care tin dieta sau sant diabetici sau vor sa manance putina paine-si chiar ptr copii este mai sanatoasa - vedeti in Wikipedia!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painicele din faina de alac - grau spelt (in ebraica cosmin)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placintele cu branza dulce si stafide

Placintele cu branza dulce si stafide

Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim

4 voturi    3 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

36 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg de faina de alac cernuta
  • 50 gr de drojdie proaspata sau 2linguri de drojdie uscata care este in vacum sau un pliculet de 7gr de drojdie uscata
  • 2linguri de miere curata
  • 4linguri de ulei de masline
  • 2lingurite de sare
  • 600 ml de apa calduta temperatura camerei
  • pentru uns 1ou
  • susan ptr presarat sau cenusca sau ce doriti

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem de caise