autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aluaturi si Foietaje

"Painici" cu ciuperci si pui

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2011

Ingrediente
Pentru 12 painici am avut nevoie de:, , 1. o caserola de piept de pui bucatele (700 gr), 2. 210 gr ciuperci din conserva, taiate (conserva de 400 gr inainte de scurgerea lichidului), 3. 150 ml vin alb sec, 4. 125 gr branza Camembert, 5. o ceapa medie, 6. 1.6 kg aluat de foietaj (doua pachete a cate 800 gr), 7. o legatura de patrunjel tocat, 8. o lingura zeama de lamaie, 9. sare, piper, 10. 1 ou batut, 11. 2-3 linguri seminte de susan.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Trecand peste mica osteneala de le a asambla astfel incat sa nu se desfaca la cuptor, sunt niste painici parfumate - miros de proaspat rumenit si ciupercute - a-ntaia! In plus, ingredientul surpriza, branza Camembert le da un gust special . Reteta am gasit-o intr-o carte Reader's Digest insa mi s-au parut mie mai estetice prezentate sub forma de painici decat pliate in stil "buzunar".


Desi reteta initiala recomanda doar 600 gr aluat, umplutura mi-a ajuns pentru o cantitate dubla, noroc ca aveam destul aluat congelat. Atata doar ca trebuit sa le fac jumatate intr-o seara iar restul a doua zi, cand s-a decongelat si restul de aluat.

Asadar, aluatul de foietaj il scoti din timp si il lasi sa se decongeleze lent, la temperatura camerei.

Intr-o craticioara pui pieptul de pui (daca este piept intreg il tai cuburi mici) cu vinul si zeama de lamaie si lasi pana incepe sa fiarba. Apoi dai focul mai mic, acoperi oala cu un capac si lasi inca 15 min, sau pana cand carnea e bine patrunsa. Verifica oala din cand in cand, sa nu dea spuma pe dinafara. Pentru a evita asta e suficient sa ridici din cand in cand capacul, sa mai reduci putin focul si sa amesteci. Dupa 15-20 min scoti puiul intr-o farfurie si arunci jumate din cantitatea de lichid. In restul pui la fiert ceapa tocata si ciupercile taiate, pe care le lasi cam 10 min pana scade complet zeama si incep sa se caleasca putin.

Intr-un bol incapator amesteci puiul, ciupercile, ceapa, patrunjelul tocat, branza taiata cuburi mici, condimentezi dupa gust.

Cu ajutorul unei cani cu gura mai larga (eu am folosit o cana cu diametrul de 12 cm) decupezi 24 de cercuri din aluat. Desi pe pachet nu se recomanda, eu am reintins intre doua folii alimentare resturile de aluat si astfel nu am aruncat mai nimic din aluat.

Cuptorul il pornesti la 220 de grade.
Marginile cercurilor de aluat se ung cu putin ou batut; in mijlocul unui cerc se pune cam o lingura si jumatate de umplutura, se acopera cu un alt cerc si se "sigileaza" marginile cu ajutorul unei furculite. Repeti operatiunea. Vei avea nevoie de putin rabdare sa gasesti cantitatea potrivita de umplutura pentru o "painica" precum si modalitatea de a plia marginile de aluat astfel incat sa se lipeasca.

Iti vor incapea cam 6 painici intr-o tava, deci le vei face in doua transe. Asezi painicile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungi cu ou batut, presari susan, domolesti cuptorul la 200 de grade si introduci tava pentru 30-35 de min. Painicile le racesti apoi pe un gratar. Se pastreaza bine invelite intr-un prosop de bucatarie. Se pot servi ca atare sau alaturi de o salata. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Painici" cu ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifla pentru hamburger

Chifla pentru hamburger

Intr-un bol mai mare se amesteca faina,sarea si drojdia uscata.Laptele se incalzeste putin si se

7 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 23 mai 2013

    Foarte bune painicelele imi plac in genul acesta si voi incerca reteta.

  • Fara foto

    Catalina (Chef de cuisine) , 11 mai 2011

    suna delicios.voi incerca:) am salvat reteta si cu siguranta o prepar saptamana asta.te anuntcum mi-a iesit.merci ;)

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 12 painici am avut nevoie de:
  • 1. o caserola de piept de pui bucatele (700 gr)
  • 2. 210 gr ciuperci din conserva
  • taiate (conserva de 400 gr inainte de scurgerea lichidului)
  • 3. 150 ml vin alb sec
  • 4. 125 gr branza Camembert
  • 5. o ceapa medie
  • 6. 1.6 kg aluat de foietaj (doua pachete a cate 800 gr)
  • 7. o legatura de patrunjel tocat
  • 8. o lingura zeama de lamaie
  • 9. sare
  • piper
  • 10. 1 ou batut
  • 11. 2-3 linguri seminte de susan.

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

kok miori

Foarte bune painicelele imi plac in genul acesta si voi incerca reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde