Se amesteca toate ingredientele (daca mai trebuie faina, puneti putin cate putin pana aluatul nu se mai lipeste, eu mi-am uns si mainile cu ulei pt a framanta ). Am pus si coaja de portocala si esenta de vanilie, am pus si chimen direct in aluat. Am lasat la crescut. Cand aluatul e crescut, se imparte si se framanta putin si se da forma ce se doreste; eu am intins si o foaie pe care am uns un amestec de mere (date pe razatoare ) cacao, zahar, scortisoara si l-am rulat si taiat feli, se pun in tava si se lasa inca 20-30 minute la crescut. Inainte sa le bag la cuptor, le-am uns cu un ou batut amestecat cu putin lapte si zahar, iar pe unele painici le-am lasat simple si pe altele le-am presarat cu mac. Se dau la cuptor pt. 13-15 minute (mai aruncam un ochi din cand in cand; mie imi coace cam in 20 minute).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii