autor:

Ana_Antohe

» » Aluaturi si Foietaje

Painici dulci

Autor: Ana_Antohe (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana_Antohe (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 decembrie 2013

Ingrediente
400g faina, 1 plicult drojdie de bere (sau 1 cubulet drojdie), 30g zahar, 1 lingurita sare, 30g unt, 300ml lapte caldut, chimen, mac

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele (daca mai trebuie faina, puneti putin cate putin pana aluatul nu se mai lipeste, eu mi-am uns si mainile cu ulei pt a framanta ). Am pus si coaja de portocala si esenta de vanilie, am pus si chimen direct in aluat. Am lasat la crescut. Cand aluatul e crescut, se imparte si se framanta putin si se da forma ce se doreste; eu am intins si o foaie pe care am uns un amestec de mere (date pe razatoare ) cacao, zahar, scortisoara si l-am rulat si taiat feli, se pun in tava si se lasa inca 20-30 minute la crescut. Inainte sa le bag la cuptor, le-am uns cu un ou batut amestecat cu putin lapte si zahar, iar pe unele painici le-am lasat simple si pe altele le-am presarat cu mac. Se dau la cuptor pt. 13-15 minute (mai aruncam un ochi din cand in cand; mie imi coace cam in 20 minute).
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici dulci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Suberec cu carne de pasare

Suberec cu carne de pasare

Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat

2 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat de pita fara drojdie

Aluat de pita fara drojdie

Se pun faina bicarbonatul si sarea intr-un bol.Se toarna din laptele acru si se framanta aluatul

12 voturi    1 comentariu
15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Dryer 2000W grey

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 400g faina
  • 1 plicult drojdie de bere (sau 1 cubulet drojdie)
  • 30g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 30g unt
  • 300ml lapte caldut
  • chimen
  • mac

Raporteaza reteta

Retete
de Ana_Antohe
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Se freaca bine untul pana devine o crema, se amesteca cu zaharul, ouale,

2 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni

Se taie capsunile cubulete si se amesteca cu 2 linguri de zahar si sucul de lamaie. Se bat spuma

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Paste cu sunca

Paste cu sunca

Se taie ceapa (ca pentru salata) si se pune in tigaie cu putin ulei si cu cubuletele de sunca afumata.

1 vot    2 comentarii
40 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Omizi delicioase