autor:

CulinaryRainbow

» » Aluaturi si Foietaje

Pâinici Laugenbrot

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 07 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 07 decembrie 2014

Ingrediente
Ingrediente:, 1 kg de făină tip 000, 500 ml apă călduță, 50 ml ulei de porumb călduț, 30 g drojdie proaspătă, sare după gust ( cam o lingură plină )

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Eu v-am mai spus că ador aluaturile, modul lor de preparare... :) Pâinicile astea nu-s deloc greu de făcut și-s chiar mai speciale decât pâinea obișnuită: trebuie opărite înainte de a fi coapte. Totuși, n-am reușit să aflu cum a luat naștere acest mod de preparare, deci, dacă cineva știe, rog să-mi povestească și mie. :)

Aluatul pe care l-am folosit este cel de pâine, doar că de această dată am folosit numai ulei de porumb și n-am mai adăugat semințe în aluat. Am să vă scriu ingredientele și aici.



Amestecați făina cernută cu sarea. Adăugați apa călduță lăsând o cantitate mică pentru a dizolva drojdia. Adăugați uleiul călduț și apoi drojdia dizolvată și frământați până când veți obține un aluat elastic. Lăsați la dospit cât considerați necesar, cam o oră ( eu folosesc vas Tupperwere pentru aluaturi și știu că aluatul a dospit când sare capacul ). Așa arată aluatul meu dospit.



Împărțiți aluatul și formați mici chifle de dimensiuni egale ( eu le-am făcut mai măricele și mi-au ieșit 10 ). Crestați-le ușor cu un cuțit foarte ascuțit.

Într-o crăticioară puneți la fiert cam un litru de apă cu 2-3 linguri cu bicarbonat și puțină sare. Când începe să fiarbă opăriți fiecare chiflă câteva secunde pe ambele părți.



Scoateți chiflele cu ajutorul unei spatule direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Presărați pe fiecare chiflă proaspăt scoasă din apă semințe de tot felul ( eu am folosit chimen negru, susan, mac, semințe de dovleac și de floarea soarelui ).

Le coaceți în cuptorul preîncălzit cam 20 de minute la 165-170 de grade. Sunt minunate pentru pachețelele copiilor când merg la școală, sau chiar consumate ca atare. Noi le-am servit fierbinți cu unt moale și lapte. Au fost delicioase! :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâinici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle cu branza dulce si chimion

Chifle cu branza dulce si chimion

Se amesteca faina cu sarea. Se face un loc in mijloc se pune drojdia, zaharul untul topit si un pic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Masala Dosa (lipii umplute cu cartofi)

Din faina alba si cea de malai, oua, 1 ardei iute maruntit, sare si zahar facem un aluat ca pentru

6 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ionescu Mariana , 09 martie 2015

    interesanta reteta,multumim

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

    Mulțumesc, SaltnSasha! :)

  • CulinaryRainbow

    CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

    Mulțumesc frumos, Mira! :)

    • SaltnSasha

      SaltnSasha (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2015

      Interesanta povestea lor. :D

    • CulinaryRainbow

      CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 31 decembrie 2014

      Mulțumesc, Mira! :)

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 decembrie 2014

      Arata minunat.

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 13 decembrie 2014

      Așa este, sunt delicioase! :)

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 11 decembrie 2014

      Iuliana, rețeta este una nemțească. :) Între timp am aflat și câte ceva despre rețetă: ”se zice ca aceasta metoda a luat nastere din greseala,de fapt.Brutarul Anton Nepomuk Pfannenbrenner,in loc sa glazureze cu zahar covrigii(cum facea de obicei) a glazurat cu solutia de natron,care era de fapt pt curatat tavile.Mai marii au fost foarte incantati si se zice ca in 11 Febr 1893 a fost vandut primul Laugenbrezel.”

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 11 decembrie 2014

      Nu sunt irlandeze. Între timp am aflat și originea lor. :) ”Se zice ca aceasta metoda a luat nastere din greseala,de fapt. Brutarul Anton Nepomuk Pfannenbrenner, in loc sa glazureze cu zahar covrigii(cum facea de obicei) a glazurat cu solutia de natron, care era de fapt pt curatat tavile. Mai marii au fost foarte incantati si se zice ca in 11 Febr 1893 a fost vandut primul Laugenbrezel.” Sunt pâinici nemțești. :)

    • Fara foto

      Iuliana Balasa , 11 decembrie 2014

      painicile astea (chifle ) nu sunt "painici irlandeze "?Si covrigii austrieci cam tot la fel se fac ! Multumesc !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg de făină tip 000
  • 500 ml apă călduță
  • 50 ml ulei de porumb călduț
  • 30 g drojdie proaspătă
  • sare după gust ( cam o lingură plină )

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

CulinaryRainbow (Chef de cuisine)

Mulțumesc, SaltnSasha! :)

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosele fitoase