autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Painici maori

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
200 g faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 lingura de zahar pudra, 100 ml lapte, putina faina pentru pudrat, 25 g unt fara sare, 25 g sirop auriu

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se cerne faina si praful de copt intr-un bol. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga lapte pana la formarea aluatului.
3. Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de 2 minute pana cand nu se mai lipeste de maini.
4. Se imparte aluatul in 6 si fiecare bucata in alte 2. Se ruleaza usor fiecare bucata intr-un rulou de grosimea unui deget si cu lungimea de aproximativ 12 cm.
5. Capetele se intorc pentru a forma o spirala la fiecare capat. Se apasa cele doua forme cu spiralele in afara, unindu-le la mijloc.
6. Se asaza pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc timp de 12-15 minute pana devin aurii.
7. Se pun siropul si untul intr-un bol si se lasa in cuptorul cu microunde pentru 30-45 secunde pana cand se topesc. (Nu uitati sa acoperiti bolul pentru a evita ca stropii sa dea pe dinafara.)
8. Se ung painicile coapte cu amestecul de sirop si se servesc calde. Atentie, painile sunt inca fierbinti ! Daca va place mai dulce, inmuiati painicile in sirop. Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici maori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte

Turte

Amestecam faina cu drojdia,sarea si uleiul daugand din cand in cand cate putina apa calduta. Framantam

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • putina faina pentru pudrat
  • 25 g unt fara sare
  • 25 g sirop auriu

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Tagliatelle cu leurda și sfecla rosie