autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Painici maori

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2010

Ingrediente
200 g faina, 2 lingurite de praf de copt, 1 lingura de zahar pudra, 100 ml lapte, putina faina pentru pudrat, 25 g unt fara sare, 25 g sirop auriu

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se cerne faina si praful de copt intr-un bol. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga lapte pana la formarea aluatului.
3. Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de 2 minute pana cand nu se mai lipeste de maini.
4. Se imparte aluatul in 6 si fiecare bucata in alte 2. Se ruleaza usor fiecare bucata intr-un rulou de grosimea unui deget si cu lungimea de aproximativ 12 cm.
5. Capetele se intorc pentru a forma o spirala la fiecare capat. Se apasa cele doua forme cu spiralele in afara, unindu-le la mijloc.
6. Se asaza pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc timp de 12-15 minute pana devin aurii.
7. Se pun siropul si untul intr-un bol si se lasa in cuptorul cu microunde pentru 30-45 secunde pana cand se topesc. (Nu uitati sa acoperiti bolul pentru a evita ca stropii sa dea pe dinafara.)
8. Se ung painicile coapte cu amestecul de sirop si se servesc calde. Atentie, painile sunt inca fierbinti ! Daca va place mai dulce, inmuiati painicile in sirop. Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici maori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Haios

Haios

1. Se amesteca bine toate ingredientele pentru aluat si se pune compozitia obtinuta 30 de minute

15 voturi    11 comentarii
1h 50 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita

Paine impletita

Intr-un castron amestecati 1 cana jumate de faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile. Separat

5 voturi    2 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • putina faina pentru pudrat
  • 25 g unt fara sare
  • 25 g sirop auriu

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere