1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.
2. Se cerne faina si praful de copt intr-un bol. Se amesteca cu zaharul pudra. Se adauga lapte pana la formarea aluatului.
3. Se rastoarna aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framanta timp de 2 minute pana cand nu se mai lipeste de maini.
4. Se imparte aluatul in 6 si fiecare bucata in alte 2. Se ruleaza usor fiecare bucata intr-un rulou de grosimea unui deget si cu lungimea de aproximativ 12 cm.
5. Capetele se intorc pentru a forma o spirala la fiecare capat. Se apasa cele doua forme cu spiralele in afara, unindu-le la mijloc.
6. Se asaza pe o tava de copt unsa cu putin ulei si se coc timp de 12-15 minute pana devin aurii.
7. Se pun siropul si untul intr-un bol si se lasa in cuptorul cu microunde pentru 30-45 secunde pana cand se topesc. (Nu uitati sa acoperiti bolul pentru a evita ca stropii sa dea pe dinafara.)
8. Se ung painicile coapte cu amestecul de sirop si se servesc calde. Atentie, painile sunt inca fierbinti ! Daca va place mai dulce, inmuiati painicile in sirop. Delicios!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii