autor:

maria mihalache

» » Aluaturi si Foietaje

Painici pufoase cu cascaval si rosmarin

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2014

Ingrediente
650 g faina, 330 ml apa, 1 lingurita cu sare, 1 lingurita cu zahar, 2 linguri ulei de masline, 2 lingurite drojdie uscata, 2 galbenusuri pentru uns, rosmarin, cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina.Am pus in cuva masinii ingredientele in urmatoarea ordine:zahar,sare,ulei,apa,faina,drojdie.Selectam programul pentru aluat.La finalul programului scoatem aluatul intr-un vas in care am presarat putina faina ,il acoperim cu un prosop de bucatarie si il tinem la cald pana cand acesta isi dubleaza volumul.
Ungem mainile cu ulei si modelam din aluat bilute de dimensiunea unei mandarine.Cu ajutorul unui sucitor intindem fiecare biluta intr-o foaie de circa 10 cm diametru. Putem aseza painicile astfel formate pe toate intr-o tava sau fiecare painica in cate o forma asa cum am facut-o eu.Atat tava cat si formele le tapetam cu faina.
Cu ajutorul lamei unui cutit facem crestarturi in aluat dar nu foarte adanci sub forma de patratele.
Lasam la crescut.
Batem bine galbenusurile si cu ajutorul unei pensule ungem painicile.
Presaram pe fiecare painica in parte cascaval ras si rosmarin.

Dam la cuptor pentru circa 20 min ..................painicile trebuie sa fie bine facute si frumos rumenite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase cu cascaval si rosmarin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Pizza  a la Camelia(de 2 feluri)

Pizza a la Camelia(de 2 feluri)

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa la dospit cca 1 ora. Se face pizza asa:se socoteste

8 voturi    7 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Langosi cu branza

Langosi cu branza

Se amesteca iaurtul cu ouale, sarea si uleiul. Faina se amesteca cu bicarbonatul apoi se adauga

6 voturi    4 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 23 februarie 2014

    multumesc Kok miori!

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 februarie 2014

    multumesc Alina!

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 11 februarie 2014

    foarte aspectoase-si desigur gustoase

    • Fara foto

      Alina Trifanescu , 28 ianuarie 2014

      bun...

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2014

      cu certitudine este buna Augustina.

    • Fara foto

      Augustina Gheorghe , 25 ianuarie 2014

      sper sa fie buna am sa incerc si eu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 330 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 galbenusuri pentru uns
  • rosmarin
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

25 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc Kok miori!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tarta sarata cu foietaj