autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Painisoare cu masline si migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat - 20 g drojdie, , 1 lingura miere, , 400 g faina, , 4 catei de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , 1/2 lingurita sare iodata, , 1 lingura condimente pentru pizza, , faina pentru planseta., Pentru umplutura - 80 g masline negre fara samburi, , 50 g migdale decojite, , 2 catei de usturoi, , 200 g salata verde creata, , 1 lingura miere, , 2 linguri ulei de masline, , 1-2 lingurite otet aromat,, 80 g branza Roquefort sau cascaval, , piper macinat, , 2 linguri smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se dizolva drojdia si mierea intr-un sfert de litru de apa calduta, dupa care se amesteca cu faina si se framanta bine (cu mixerul) circa 10 minute. Se acopera vasul cu un stergar si se lasa aluatul sa creasca - la caldura, pana ce volumul se dubleaza. Se curata usturoiul, se taie (nu prea marunt) si se caleste in putin ulei, pana ce devine sticlos. Se incorporeaza in aluatul dospit usturoiul, restul de ulei, sarea si condimentele si se imparte in 4 portii. Se intind, pe rand, pe planseta infainata, toate cele 4 bucati, formandu-se dreptunghiuri cu lungimea de aprox. 35 cm, care se asaza apoi pe o tava tapetata cu faina. Umplutura - Se toaca marunt maslinele scurse bine si migdalele; usturoiul se taie mai mare, iar salata - fasii. Dreptunghiurile de aluat se baga in cuptorul incins si se coc circa 6 minute la 200°C. Se-nfierbanta uleiul si se dunstuiesc putin usturoiul, maslinele, migdalele, salata si mierea, se adauga otetul si se gusta de sare si piper. Apoi se incorporeaza branza sfaramata (sau taiata cubulete) si smantana, si compozitia astfel preparata se intinde pe painisoarele coapte. Se baga din nou la cuptor, se mai coc 6-8 minute si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painisoare cu masline si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine pufoasa

Paine pufoasa

Diluam drojdia in apa calduta. Atentie apa sa nu fie fiarta ca sa nu stricam drojdia Punem 2-3 linguri

0 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite colorate cu urda

Clatite colorate cu urda

Intrun vas, amestecam apa, ouale batute, faina, 1 plic vanile, 1 praf sare, 1 lingura ulei. Impartim

8 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat - 20 g drojdie
  • 1 lingura miere
  • 400 g faina
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare iodata
  • 1 lingura condimente pentru pizza
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 80 g masline negre fara samburi
  • 50 g migdale decojite
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g salata verde creata
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 lingurite otet aromat,
  • 80 g branza Roquefort sau cascaval
  • piper macinat
  • 2 linguri smantana.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
paine de casa