autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Painisoare cu masline si migdale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat - 20 g drojdie, , 1 lingura miere, , 400 g faina, , 4 catei de usturoi, , 3 linguri ulei de masline, , 1/2 lingurita sare iodata, , 1 lingura condimente pentru pizza, , faina pentru planseta., Pentru umplutura - 80 g masline negre fara samburi, , 50 g migdale decojite, , 2 catei de usturoi, , 200 g salata verde creata, , 1 lingura miere, , 2 linguri ulei de masline, , 1-2 lingurite otet aromat,, 80 g branza Roquefort sau cascaval, , piper macinat, , 2 linguri smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se dizolva drojdia si mierea intr-un sfert de litru de apa calduta, dupa care se amesteca cu faina si se framanta bine (cu mixerul) circa 10 minute. Se acopera vasul cu un stergar si se lasa aluatul sa creasca - la caldura, pana ce volumul se dubleaza. Se curata usturoiul, se taie (nu prea marunt) si se caleste in putin ulei, pana ce devine sticlos. Se incorporeaza in aluatul dospit usturoiul, restul de ulei, sarea si condimentele si se imparte in 4 portii. Se intind, pe rand, pe planseta infainata, toate cele 4 bucati, formandu-se dreptunghiuri cu lungimea de aprox. 35 cm, care se asaza apoi pe o tava tapetata cu faina. Umplutura - Se toaca marunt maslinele scurse bine si migdalele; usturoiul se taie mai mare, iar salata - fasii. Dreptunghiurile de aluat se baga in cuptorul incins si se coc circa 6 minute la 200°C. Se-nfierbanta uleiul si se dunstuiesc putin usturoiul, maslinele, migdalele, salata si mierea, se adauga otetul si se gusta de sare si piper. Apoi se incorporeaza branza sfaramata (sau taiata cubulete) si smantana, si compozitia astfel preparata se intinde pe painisoarele coapte. Se baga din nou la cuptor, se mai coc 6-8 minute si se servesc fierbinti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Painisoare cu masline si migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat - 20 g drojdie
  • 1 lingura miere
  • 400 g faina
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare iodata
  • 1 lingura condimente pentru pizza
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 80 g masline negre fara samburi
  • 50 g migdale decojite
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g salata verde creata
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 lingurite otet aromat,
  • 80 g branza Roquefort sau cascaval
  • piper macinat
  • 2 linguri smantana.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele sanatoase