Painisoare cu masline si migdale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii): Pentru aluat - 20 g drojdie,
  • 1 lingura miere,
  • 400 g faina,
  • 4 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1/2 lingurita sare iodata,
  • 1 lingura condimente pentru pizza,
  • faina pentru planseta.
  • Pentru umplutura - 80 g masline negre fara samburi,
  • 50 g migdale decojite,
  • 2 catei de usturoi,
  • 200 g salata verde creata,
  • 1 lingura miere,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1-2 lingurite otet aromat,
  • 80 g branza Roquefort sau cascaval,
  • piper macinat,
  • 2 linguri smantana.

Mod de preparare

Aluatul - Se dizolva drojdia si mierea intr-un sfert de litru de apa calduta, dupa care se amesteca cu faina si se framanta bine (cu mixerul) circa 10 minute. Se acopera vasul cu un stergar si se lasa aluatul sa creasca - la caldura, pana ce volumul se dubleaza. Se curata usturoiul, se taie (nu prea marunt) si se caleste in putin ulei, pana ce devine sticlos. Se incorporeaza in aluatul dospit usturoiul, restul de ulei, sarea si condimentele si se imparte in 4 portii. Se intind, pe rand, pe planseta infainata, toate cele 4 bucati, formandu-se dreptunghiuri cu lungimea de aprox. 35 cm, care se asaza apoi pe o tava tapetata cu faina. Umplutura - Se toaca marunt maslinele scurse bine si migdalele; usturoiul se taie mai mare, iar salata - fasii. Dreptunghiurile de aluat se baga in cuptorul incins si se coc circa 6 minute la 200°C. Se-nfierbanta uleiul si se dunstuiesc putin usturoiul, maslinele, migdalele, salata si mierea, se adauga otetul si se gusta de sare si piper. Apoi se incorporeaza branza sfaramata (sau taiata cubulete) si smantana, si compozitia astfel preparata se intinde pe painisoarele coapte. Se baga din nou la cuptor, se mai coc 6-8 minute si se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta