autor:

kok miori

» » Torturi

Pandispan ptr torta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
ptr o tava rotunda de 26 cm sau tava patrata de 30 cm, , 6 oua despartite, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 1lingura de amidon de porumb(corn flour)., putina coaja de lamaie rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se unge tavaua cu putin ulei si se pune o hirtie pergament pe care o ungem cu putin ulei.
Se bat bine albusele cu putin sare si se adauga treptat zaharul pina spuma este tare, adaugam galbenusele si continuam sa batem adaugam uleiul si treptat faina si amidonul si batem in continuare pina terminam de adaugat faina.Turnam in tava si coacem la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.Iese un blat foarte fin se poate insiropa si adauga crema pe care doriti.Daca vreti sa-l faceti cu cacao coborati din cantitatea de faina cantitatea de cacao adaugata.Daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare dupa numarul oualelor adaugate se va adauga complectare de zahar la albuse si faina.(8 oua 8 linguri zahar si 8 linguri de faina).Daca coaceti blatul intr-o tava patrata cind sa copt cit este fierbinte se poate rasturna pe un prosop umed si invalatucii dindui forma de rulada.Lasatil asa pina se raceste putin scoateti prosopul si ungeti blatul cu gem de fructe acrisor si redatii forma de rulada dupa care puteti unge pe deasupra cu frisca .Iese minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan ptr torta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Tort cu crema de iaurt si fructe de padure

Mai intai ne ocupam de blat:separam ouale, albusurile la betm spuma tare cu un praf de sare si adugam

12 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort de inghetata Tiramisu

Tort de inghetata Tiramisu

1.Aseaza folie de plastic intr-o tava de paine/cozonac cu capacitatea de 1 kg.Bate branza mascarpone

20 voturi    10 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    Am facut din nou pandispanul si baiatul meu a pregatit crema si la ornat facind o surpriza surioarei care a implinit 14 ani si va trimit o fotografie.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    Bun pandispanul tau !!!Nu am incercat pina acum sa pun si ulei.... De obicei eu fac pandispanul dupa reteta Georgetei: - 5 oua (separate) 1 Lingura de apa - 6 Linguri de zahar - 6 Linguri (cu virf) de faina - 1 lingurita de praf de copt

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda de 26 cm sau tava patrata de 30 cm
  • 6 oua despartite
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1lingura de amidon de porumb(corn flour).
  • putina coaja de lamaie rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Am facut din nou pandispanul si baiatul meu a pregatit crema si la ornat facind o surpriza surioarei care a implinit 14 ani si va trimit o fotografie.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt de piersici