autor:

kok miori

» » Torturi

Pandispan ptr torta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
ptr o tava rotunda de 26 cm sau tava patrata de 30 cm, , 6 oua despartite, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 2 linguri de ulei, 1lingura de amidon de porumb(corn flour)., putina coaja de lamaie rasa.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se unge tavaua cu putin ulei si se pune o hirtie pergament pe care o ungem cu putin ulei.
Se bat bine albusele cu putin sare si se adauga treptat zaharul pina spuma este tare, adaugam galbenusele si continuam sa batem adaugam uleiul si treptat faina si amidonul si batem in continuare pina terminam de adaugat faina.Turnam in tava si coacem la 180 de grade aproape 30 de minute sau pina scobitoarea iese uscata.Iese un blat foarte fin se poate insiropa si adauga crema pe care doriti.Daca vreti sa-l faceti cu cacao coborati din cantitatea de faina cantitatea de cacao adaugata.Daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare dupa numarul oualelor adaugate se va adauga complectare de zahar la albuse si faina.(8 oua 8 linguri zahar si 8 linguri de faina).Daca coaceti blatul intr-o tava patrata cind sa copt cit este fierbinte se poate rasturna pe un prosop umed si invalatucii dindui forma de rulada.Lasatil asa pina se raceste putin scoateti prosopul si ungeti blatul cu gem de fructe acrisor si redatii forma de rulada dupa care puteti unge pe deasupra cu frisca .Iese minunat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan ptr torta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se prepara o compozitia de blat obisnuita (se freaca galbenusurile cu zahar si se bat albusurile

62 voturi    22 comentarii
50 min
Torturi
Tort Carnaval cu crema caramel

Tort Carnaval cu crema caramel

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam untul cu zaharul pana devin cremoase, apoi adaugam ouale unul

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

    Am facut din nou pandispanul si baiatul meu a pregatit crema si la ornat facind o surpriza surioarei care a implinit 14 ani si va trimit o fotografie.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009

    Bun pandispanul tau !!!Nu am incercat pina acum sa pun si ulei.... De obicei eu fac pandispanul dupa reteta Georgetei: - 5 oua (separate) 1 Lingura de apa - 6 Linguri de zahar - 6 Linguri (cu virf) de faina - 1 lingurita de praf de copt

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

  • ptr o tava rotunda de 26 cm sau tava patrata de 30 cm
  • 6 oua despartite
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de ulei
  • 1lingura de amidon de porumb(corn flour).
  • putina coaja de lamaie rasa.

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Am facut din nou pandispanul si baiatul meu a pregatit crema si la ornat facind o surpriza surioarei care a implinit 14 ani si va trimit o fotografie.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Brownie Cake with forest fruits and custard cream