Pangasius cu ciuperci si stafide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pangasius cu ciuperci si stafide

Ingrediente

  • 300 grame file pangasius (1 bucata file)
  • 250 grame ciuperci
  • 200 grame smantana
  • 4 linguri de stafide inmuiate in vin alb
  • 1 ceapa mica
  • 3 catei usturoi
  • 1 faie de dafin
  • Sare si piper
  • Faina.

Mod de preparare

Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina.

Cat timp pestele sta la frigider, curatam cepa si usturoiul. Se dau apoi pe razatoarea mica si se amesteca.

Ciupercile se taie bucatele.

Bucatile de pangasius date prin faina se prajesc in cat mai putin ulei. Cand incep sa se rumeneasca se adauga printre ele amestecul de ceapa si usturoi. Se adauga si ciupercile taiate si se amesteca continuu, continuaind sa intoarcem bucatile de peste de pe o parte pe alta. Mare grija sa nu se rupa. Punem si foaia de dafin.

Cand ciupercile s-au inmuiat se adauga 200 de grame de smantana si 4 linguri de stafide inmuiate in vin alb.

Se condimenteaza dupa gust si e lasa la foc mic. Se continua amestecarea sosului si rotirea bucatilor de peste.

Se ia de pe foc dupa 10 minute cand aromele sunt deja imbinate si se serveste. Merge foarte bine simplu, dar si cu orez fiert langa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise