autor:

autor

» » , , Budinci, Dulciuri diverse, Torturi

Panna cotta cu gem de capsuni

    Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Ingrediente
un litru de smantana lichida pentru frisca (va rog eu mult sa cititi ce scrie pe cutii si sa nu folositi din cea vegetala ) )100 g zahar2 plicuri zahar vanilat Bourbon sau o pastaie de vanilie taiata pe lungime2 pachetele de gelatina alimentara5-6 linguri de apa rece3-4 linguri gem de capsunicoaja de la o lamaieafine proaspete si cateva linguri de dulceata de capsuni pentru sosul de fructe,

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare


Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana cand nu l-am facut eu. Se face foarte foarte simplu. Rezultatul ti se topeste in gura, este usor, parfumat si neasteptat de bun.


Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Trebuie sa stea cam 10 minute. Intre timp punem pe foc mic smantana lichida. zaharul, pastaia de vanilie sau zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.


Incalzim bine, amestecand pentru a se dizolva zaharul. Amestecul nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante. Oprim focul si il turnam in fir subtire peste gelatina care intre timp s-a umflat. Amestecam bine de tot cu un tel. Scoatem intr-un alt castron cam un sfert de compozitie si o amestecam cu gemul de capsuni. Pregatim o forma mare (sau mai multe micute) ungand-o cu foarte putin ulei (folositi un ulei fara gust intens, de exemplu ulei normal de floarea soarelui). Turnam mai intai compozitia cu capsuni.


Punem vasul la congelator 10 minute. Apoi turnam incet compozitia alba.


Punem la frigider pentru 4-5 ore. Eu m-am grabit un pic si forma de trandafir nu a iesit chiar perfecta. Cel mai bine este sa lasati desertul la frigider peste noapte. In cazul in care nu iese din forma, puteti sa o scufundati (pe ea, forma, nu pe ea prajitura :D ) pentru 5-10 secunde in apa fierbinte.


La servire se potriveste foarte bine un sos de fructe de padure. Eu am fiert vreo 3-4 minute un amestec de afine proaspete cu dulceata de capsuni. Bun de te lingi pe degete!


Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.ro.


Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Robert Fcbs , 07 decembrie 2014

    delicios cred?

  • Iuliana Constantin , 28 februarie 2014

    delicios cred?

  • Iuliana Constantin , 27 februarie 2014

    Doamne ce bun tre sa fie, musai o fac si eu maine, pana nu incepe postul. ieftin si usor de facut. multumim

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • un litru de smantana lichida pentru frisca (va rog eu mult sa cititi ce scrie pe cutii si sa nu folositi din cea vegetala ) )100 g zahar2 plicuri zahar vanilat Bourbon sau o pastaie de vanilie taiata pe lungime2 pachetele de gelatina alimentara5-6 linguri de apa rece3-4 linguri gem de capsunicoaja de la o lamaieafine proaspete si cateva linguri de dulceata de capsuni pentru sosul de fructe

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
marta gabriela abdelhafiz

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

racoros si savuros

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mousse de ciocolata