Panna cotta cu gem de capsuni

Panna cotta cu gem de capsuni

Ingrediente

  • un litru de smantana lichida pentru frisca (va rog eu mult sa cititi ce scrie pe cutii si sa nu folositi din cea vegetala ;) )
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon sau o pastaie de vanilie taiata pe lungime
  • 2 pachetele de gelatina alimentara
  • 5-6 linguri de apa rece
  • 3-4 linguri gem de capsuni
  • coaja de la o lamaie
  • afine proaspete si cateva linguri de dulceata de capsuni pentru sosul de fructe

Mod de preparare

Am tot auzit eu de acest desert italian, dar nu mi s-a incrucisat niciodata lingurita cu el pana cand nu l-am facut eu. Se face foarte foarte simplu. Rezultatul ti se topeste in gura, este usor, parfumat si neasteptat de bun.

Punem gelatina la inmuiat in apa rece. Trebuie sa stea cam 10 minute. Intre timp punem pe foc mic smantana lichida. zaharul, pastaia de vanilie sau zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa.

Incalzim bine, amestecand pentru a se dizolva zaharul. Amestecul nu trebuie sa clocoteasca, ci doar sa se infierbante. Oprim focul si il turnam in fir subtire peste gelatina care intre timp s-a umflat. Amestecam bine de tot cu un tel. Scoatem intr-un alt castron cam un sfert de compozitie si o amestecam cu gemul de capsuni. Pregatim o forma mare (sau mai multe micute) ungand-o cu foarte putin ulei (folositi un ulei fara gust intens, de exemplu ulei normal de floarea soarelui). Turnam mai intai compozitia cu capsuni.

Punem vasul la congelator 10 minute. Apoi turnam incet compozitia alba.

Punem la frigider pentru 4-5 ore. Eu m-am grabit un pic si forma de trandafir nu a iesit chiar perfecta. Cel mai bine este sa lasati desertul la frigider peste noapte. In cazul in care nu iese din forma, puteti sa o scufundati (pe ea, forma, nu pe ea prajitura :D ) pentru 5-10 secunde in apa fierbinte.

La servire se potriveste foarte bine un sos de fructe de padure. Eu am fiert vreo 3-4 minute un amestec de afine proaspete cu dulceata de capsuni. Bun de te lingi pe degete!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Iria.ro.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise