Punem laptele si smantana la foc mic, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Urmarim cu atentie si cand incepe sa fiarba, luam vasul de pe foc si il punem in apa rece, ca sa nu se branzeasca amestecul din interior.
Gelatina o lasam la inmuiat cu 100 ml de apa rece, vreo 10 minute, asa cum scrie pe ambalaj. Testam amestecul de lapte, iar cand acesta e cald, nu fierbinte, turnam o parte din el peste gelatina, amestecand pana se dizolva. Aveti grija cu temperatura laptelui, daca e prea fierbinte, gelatina va fi distrusa si panna cotta nu se mai intareste. Daca laptele e prea rece si vedeti ca nu se dizolva gelatina, puneti 1-2 minute pe foc, sa se incalzeasca putin.
Amestecam laptele in care am dizolvat gelatina cu restul de lapte si cu zeama de lamaie. Lasam pana se raceste toata treaba, dar nu prea mult, ca sa nu inceapa sa se intareasca.
Scurgem compozitia, pentru a scapa de coaja de lamaie, pe care am folosit-o doar pentru aroma, vrem ca panna cotta sa fie o crema fina. Turnam in forme, daca folositi de silicon nu e nevoie sa le ungeti, daca nu, ungeti cu putin ulei de floarea soarelui.
Cu grija transportam formele la frigider, unde le lasam sa stea cateva ore bune, pana se intareste compozitia.
Daca aveti timp, puteti pregati un sos de caramel si lamaie: caramelizam 100 g zahar intr-o tigaie de teflon peste care punem zeama de la 1-2 lamai si cateva linguri de apa. Va face destul de urat caramelul cand turnati lichidul peste, dar nu va speriati ca se intareste, amestecati usor si lasati la foc mic, se va dizolva. Turnam sosul peste panna cotta scoasa din forme si servim.
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul In Bucataria Furnicutilor.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii