autor:

autor

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Panna cotta cu lamaie

    Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 10 februarie 2014

Ingrediente
Pentru 8 portii avem nevoie de:, 400 ml smantana pentru frisca, 300 - 400 ml lapte, 100 g zahar, coaja si zeama de la o lamaie, un pliculet zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

2 voturi

Mod de preparare

Punem laptele si smantana la foc mic, impreuna cu coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Urmarim cu atentie si cand incepe sa fiarba, luam vasul de pe foc si il punem in apa rece, ca sa nu se branzeasca amestecul din interior.

Gelatina o lasam la inmuiat cu 100 ml de apa rece, vreo 10 minute, asa cum scrie pe ambalaj. Testam amestecul de lapte, iar cand acesta e cald, nu fierbinte, turnam o parte din el peste gelatina, amestecand pana se dizolva. Aveti grija cu temperatura laptelui, daca e prea fierbinte, gelatina va fi distrusa si panna cotta nu se mai intareste. Daca laptele e prea rece si vedeti ca nu se dizolva gelatina, puneti 1-2 minute pe foc, sa se incalzeasca putin.

Amestecam laptele in care am dizolvat gelatina cu restul de lapte si cu zeama de lamaie. Lasam pana se raceste toata treaba, dar nu prea mult, ca sa nu inceapa sa se intareasca.

Scurgem compozitia, pentru a scapa de coaja de lamaie, pe care am folosit-o doar pentru aroma, vrem ca panna cotta sa fie o crema fina. Turnam in forme, daca folositi de silicon nu e nevoie sa le ungeti, daca nu, ungeti cu putin ulei de floarea soarelui.

Cu grija transportam formele la frigider, unde le lasam sa stea cateva ore bune, pana se intareste compozitia.

Daca aveti timp, puteti pregati un sos de caramel si lamaie: caramelizam 100 g zahar intr-o tigaie de teflon peste care punem zeama de la 1-2 lamai si cateva linguri de apa. Va face destul de urat caramelul cand turnati lichidul peste, dar nu va speriati ca se intareste, amestecati usor si lasati la foc mic, se va dizolva. Turnam sosul peste panna cotta scoasa din forme si servim.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul In Bucataria Furnicutilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu lamaie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu ciocolata, visine si banane  (de post)

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 1. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. 2. Amestecam faina cu cacaoa, scortisoara si praful

3 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi americane

Gogosi americane

De mult vreau sa gasesc aceasta reteta si acum cateva zile am gasit-o online...am incercat-o si este

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 8 portii avem nevoie de:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 - 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 pliculete de gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata