Ingrediente
300 g paine alba (din ziua precedenta), 8 linguri ulei de masline, 700 g rosii, 1 ardei gras (200 g), 1 ceapa rosie de apa (50 g), 1 legatura busuioc, 1 catel de usturoi, 1 lingura capere, 4 linguri otet alb, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Se spala rosiile si se taie marunt. Ardeiul, curatat de seminte si nervuri, se taie fasii, iar ceapa - fideluta. Se spala busuiocul, se aleg frunzulitele si se toaca marunt, iar usturoiul curatat se preseaza sau se zdrobeste.
Se amesteca painea cu rosiile, ardeiul, ceapa si caperele si se adauga otetul batut cu restul de ulei, busuioc, sare si piper si, la sfarsit de tot, usturoiul. Se amesteca bine salata si se lasa 30 de minute la rece. Se gusta de sare si piper si se serveste garnisita - eventual - cu frunzulite de busuioc.