Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor

Ingrediente

  • -500g branza de vaci
  • -2 oua
  • -coaja de lamaie
  • -100g stafide
  • -1/2 lingurita de bicarbonat
  • -un praf de sare
  • -2-3 plicuri de zahar vanilat
  • -200g de faina + 100g pt modelare
  • -ulei pentru prajit
  • -dulceata de visine
  • - smantana

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Branza de vaci se freaca cu ouale, sare, coaja de lamaie, vanilie, bicarbonat si stafide.

Se adauga faina, cat sa iasa o coca nu prea tare. Daca branza este prea moale, este nevoie de mai multa faina.

Cu o lingura se portioneaza coca. Modelam papanasii in forma rotunda cu ajutorul fainii, pentru a nu se lipi de mana.Apasam cu degetul in mijloc, si dam papanasului o forma de covrig.Se modeleaza si cate o biluta pt fiecare papanas.

Se prajesc in ulei la foc moderat, intorcand papanasii de pe o parte pe alta .

Se servesc calzi, pudrati cu zahar pudra, cu dulceata de visine si smantana.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de napolitana

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
Musaca de toamna

Musaca de toamna

Se indeparteaza cotorul la vinete, se spala, se sterg si se taie pe lung, in feliii groase de 1 cm.

Musaca de toamna
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor