autor:

Cami_Ionescu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: Cami_Ionescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cami_Ionescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Ingrediente
250 g branza de vaci, 3 linguri faina, 1 bucata ou, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita otet, 1 ulei pentru prajit, 300 ml smantana, gem de visine

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet. Se adaugă brânza de vaci, se amestecă bine și apoi se adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna. Din aluatul rezultat se modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă.Într-o tigaie, se pune ulei la încins și se prăjesc atât gogoșelele, cât și biluțele pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Se scot pe un șervet de hârtie să se scurgă, apoi se ornează cu smântână și gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi

Papanasi

Branza se mixeaza foarte bine cu ouale, zaharul, iaurtul,zaharul vanilat, vanilie, coaja de lamaie

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanaşi în fel şi chipuri

Papanaşi în fel şi chipuri

Se amestecă brânza de vaci mărunţită bine cu furculiţa cu ouăle, grişul, făina, coaja de

4 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 1 bucata ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • 1 ulei pentru prajit
  • 300 ml smantana
  • gem de visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoici
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania