autor:

Cami_Ionescu

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Papanasi

Autor: Cami_Ionescu (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cami_Ionescu (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 noiembrie 2014

Ingrediente
250 g branza de vaci, 3 linguri faina, 1 bucata ou, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 lingurita otet, 1 ulei pentru prajit, 300 ml smantana, gem de visine

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet. Se adaugă brânza de vaci, se amestecă bine și apoi se adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna. Din aluatul rezultat se modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă.Într-o tigaie, se pune ulei la încins și se prăjesc atât gogoșelele, cât și biluțele pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Se scot pe un șervet de hârtie să se scurgă, apoi se ornează cu smântână și gem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Papanasi cu smantana si dulceata de afine

Branza se amesteca cu zaharul tos si praful de copt. Se adauga ouale si extractul de vanilie,iar

44 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Se bat albusurile spuma, se adauga galbenusurile si zaharul, apoi faina in ploaie, amestecata cu

14 voturi    11 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g branza de vaci
  • 3 linguri faina
  • 1 bucata ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • 1 ulei pentru prajit
  • 300 ml smantana
  • gem de visine

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Figurine speciale de Paste