Reţetă de preparare a papanaşilor
Oul se bate bine într-un castron, peste care se adaugă apoi bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet. Se adaugă brânza de vaci, se amestecă bine și apoi se adaugă făina treptat până se încorporează toată, amestecând cu mâna. Din aluatul rezultat se modelează un fel de gogoșele cu gaură la mijloc și un număr egal de biluțe din aceeași cocă.Într-o tigaie, se pune ulei la încins și se prăjesc atât gogoșelele, cât și biluțele pe fiecare parte, până se rumenesc frumos. Se scot pe un șervet de hârtie să se scurgă, apoi se ornează cu smântână și gem.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii