Reţetă de preparare a papanaşilor
Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare.
Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt.
Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina.
Lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita.
Int-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins.
Rupem bucatele potrivite din aluat, formam bile, le gaurim pe mijloc si le dam forma unor inele.
Le prajim in uleiul incins pe ambele parti, iar din aluatul din gaura formam bilute pe care le prajim.
Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.
Eu cum de ceva vreme incerc sa evit prajelile, am oprit putin aluat si mi-am facut cativa papanasi la cuptor.
Ii modelam la fel ca si pe cei care i-am prajit, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos deasupra.
Spalam capsunile, indepartam cozile si le zdrobim cu mixerul vertical.
Turnam totul intr-o cratita, punem 1-2 linguri zahar si lasam sa fiarba la foc mic circa 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.
Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem sos care il lasam sa curga in jos, dar noi cu siguranta avem grija sa il savuram pe tot!
Sa aveti pofta dragilor!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii