autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Papanasi cu sos de capsuni

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
700 gr branza de vaci mai cremoasa, 2 oua, 1 lingura gris, 8 linguri zahar, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 praf de copt, coaja rasa de lamiae, coaja rasa de portocala, 350-400 gr faina, ulei pentru prajit, 300 gr capsuni, 1-2 linguri zahar, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare.
Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt.
Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina.
Lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita.
Int-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins.
Rupem bucatele potrivite din aluat, formam bile, le gaurim pe mijloc si le dam forma unor inele.
Le prajim in uleiul incins pe ambele parti, iar din aluatul din gaura formam bilute pe care le prajim.
Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.
Eu cum de ceva vreme incerc sa evit prajelile, am oprit putin aluat si mi-am facut cativa papanasi la cuptor.
Ii modelam la fel ca si pe cei care i-am prajit, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos deasupra.
Spalam capsunile, indepartam cozile si le zdrobim cu mixerul vertical.
Turnam totul intr-o cratita, punem 1-2 linguri zahar si lasam sa fiarba la foc mic circa 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.
Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem sos care il lasam sa curga in jos, dar noi cu siguranta avem grija sa il savuram pe tot!
Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Alpahores fara faina

Alpahores fara faina

Se freaca untul cu zaharul bine pana devine o crema spumoasa, se adauga galbenusul si restul ingridentelor

5 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Va multumesc mult si ma bucur ca va plac!

  • Fara foto

    Pop Ciprian Stefan , 10 iunie 2013

    La Multi Ani uratule!

  • Fara foto

    Cenean Rodica , 08 iunie 2013

    Mi-a placut ideea see you cuptorul, e mai sanatos! Pufoase si bune!

    • Fara foto

      Valea , 08 iunie 2013

      O SA INCERC.NU PARE FOARTE GREA DE FACUT

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 700 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamiae
  • coaja rasa de portocala
  • 350-400 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr capsuni
  • 1-2 linguri zahar
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Va multumesc mult si ma bucur ca va plac!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac dulce ca mierea