autor:

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
700 gr branza de vaci mai cremoasa, 2 oua, 1 lingura gris, 8 linguri zahar, 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie, 1 praf de copt, coaja rasa de lamiae, coaja rasa de portocala, 350-400 gr faina, ulei pentru prajit, 300 gr capsuni, 1-2 linguri zahar, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol punem branza, ouale, zaharul si le mixam la viteza nu foarte mare.

Adaugam grisul, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si de portocala, praful de copt.

Acum incepem sa incorporam faina treptat pana compozitia devine nelipicioasa dar nu trebuie sa fie foarte tare ci ca o plastelina.

Lasam 15 minute la odihnit compozitia pregatita.

Int-o tigaie punem o cantitate mai mare de ulei la incins.

Rupem bucatele potrivite din aluat, formam bile, le gaurim pe mijloc si le dam forma unor inele.

Le prajim in uleiul incins pe ambele parti, iar din aluatul din gaura formam bilute pe care le prajim.

Cu ajutorul unei palete scoatem papanasii intr-un bol in care punem niste servetele de bucatarie.

Eu cum de ceva vreme incerc sa evit prajelile, am oprit putin aluat si mi-am facut cativa papanasi la cuptor.

Ii modelam la fel ca si pe cei care i-am prajit, ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii introducem in cuptorul incins si ii lasam pana se rumenesc frumos deasupra.

Spalam capsunile, indepartam cozile si le zdrobim cu mixerul vertical.

Turnam totul intr-o cratita, punem 1-2 linguri zahar si lasam sa fiarba la foc mic circa 5 minute, apoi il lasam sa se racoreasca.

Asezam papanasi pe farfurii, ii presaram cu zahar pudra iar deasupra punem sos care il lasam sa curga in jos, dar noi cu siguranta avem grija sa il savuram pe tot!

Sa aveti pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom

Reţetă de preparare a papanaşilor cu rom 1.Se amesteca branza cu mixerul, appoi se adauga grisul

14 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Mixam branza cu zaharul,oul si aromele,adaugam faina si grisul.

504 voturi    51 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Va multumesc mult si ma bucur ca va plac!

  • Pop Ciprian Stefan , 10 iunie 2013

    La Multi Ani uratule!

  • Cenean Rodica , 08 iunie 2013

    Mi-a placut ideea see you cuptorul, e mai sanatos! Pufoase si bune!

    • Valea , 08 iunie 2013

      O SA INCERC.NU PARE FOARTE GREA DE FACUT

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 700 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 2 oua
  • 1 lingura gris
  • 8 linguri zahar
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de lamiae
  • coaja rasa de portocala
  • 350-400 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr capsuni
  • 1-2 linguri zahar
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Va multumesc mult si ma bucur ca va plac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Bomboane din biscuiti cu visine